Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Mourinho vil ta over Manchester United

Det erfarer The Independent.

TIL MANCHESTER UNITED? José Mourinho, her sammen med Manchester United-legenden Ryan Giggs, skal være høyaktuell for Manchester United. Foto: NTB Scanpix
TIL MANCHESTER UNITED? José Mourinho, her sammen med Manchester United-legenden Ryan Giggs, skal være høyaktuell for Manchester United. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Selv om José Mourinho har gjort Chelsea til et bunnlag og fikk sparken på torsdag, er portugiseren fortsatt svært ettertraktet som manager.

I Manchester United har man levd med skuffende resultater kontinuerlig siden Sir Alex Ferguson ga seg, og manager Louis van Gaals posisjon er definitivt truet etter den tidlige Champions League-exiten.

Tapet mot Joshua King og Bournemouth forrige lørdag hjalp heller ikke for nederlenderen. Manchester United ligger på en brukbar 4. plass i Premier League, men har ikke imponert noen med sin fotball etter at Ferguson abdiserte.

Nå skriver den engelske avisen The Independent at Mourinho vil bli Manchester Uniteds nye manager. Kilder nær Mourinho sier ifølge den engelske avisen at portugiseren allerede har mottatt jobbtilbud til neste sesong, men at de røde djevlene skal være førstevalget.

Også ESPN mener å vite at Mourinho ønsker å ta over Manchester United og at prosessen for et managerskifte i storklubben allerede skal være i gang.

Guardiola er førstevalg Mourinho var aktuell for managerjobben på Old Trafford også i 2013 og var av flere ønsket som Fergusons etterfølger. I stedet endte den engelske storklubben opp med David Moyes, før van Gaal tok over stafettpinnen.

Sentrale stemmer i Manchester United skal aller helst ønske seg Pep Guardiola som van Gaals erstatter, men ifølge The Independent ligger Manchester City best an til å få spanjolens signatur.

FERDIG: José Mourinhos tid i Chelsea er over. Foto: 
AFP PHOTO / GLYN KIRK
FERDIG: José Mourinhos tid i Chelsea er over. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK Vis mer

I så fall vil trolig Manchester United sikte seg inn mot Mourinho. Ifølge den engelske avisen skal det være en utfordring som frister Mourinho.

Delte meninger En eventuell ansettelse av Mourinho vil imidlertid ikke bli tatt like godt imot av alle. Manchester United-legenden Sir Bobby Charlton har tidligere uttalt at han ikke synes portugiseren passer inn i Manchester United.

52-åringen er selve definisjonen på en kontroversiell manager og har en lei tendens til å få store problemer når han har ledet et lag over lengre tid.

Det er i sterk kontrast til mannen alle kommende Manchester United-managere vil bli målt opp mot: Alex Ferguson. Den stotske trenerlegenden har imidlertid flere ganger uttrykt seg positiv til Mourinho og hans kvaliteter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media