Mourinho vil unngå United og Chelsea

Real ikke toppseedet før trekning kl. 18.

IKKE FORBEREDT: Jose Mourinho har ikke fått spissen han ønsker seg, og klager over manglende treningstid med laget. Foto: REUTERS/Sergio Perez
IKKE FORBEREDT: Jose Mourinho har ikke fått spissen han ønsker seg, og klager over manglende treningstid med laget. Foto: REUTERS/Sergio PerezVis mer

|||• Sportsstudio kl. 18: Følg trekningen og diskuter gruppene

(Dagbladet): Når gruppespillet i Champions League trekkes i kveld er Real Madrid seedet på nivå 2, på grunn av de siste årenes tidlige avskjeder i Europas mest prestisjefulle turnering.

Det betyr at José Mourinhos mannskap havner i gruppe med ett av de toppseedede kanonlagene. Portugiseren vet hvem han helst vil unngå: Manchester United, eller gamleklubbene Chelsea og Inter.

Grunnen er at Mourinho føler Real Madrid ikke er klare for slike toppoppgjør - ennå. Det skyldes både lite tid sammen, og flere skader.

- Klubber som Manchester United, Chelsea og Inter er ferdigbygd. De trengte bare én eller to spillere i sommer. Barca er også et ferdig produkt, de kan spille sammen med øynene lukket, sier Mourinho til The Independent.

Frykter spisskrise - De har vært sammen så lenge at når de kommer hjem fra ferien og trener i tre dager, så er det klare. Dette gjelder ikke Madrid, sier Mourinho.

Derfor er den trippelvinnende treneren som kom fra Inter i sommer litt mindre bråkjekk enn vanlig, før trekningen.

- Det er godt mulig at vi må spille mot Chelsea eller Manchester United i den første kampen, og jeg har ikke hatt tre sammenhengende dager med alle spillerne på treningsfeltet, sukker Mourinho.

Han har fått kjøpe Mezut Özil, Sami Khedira, Angel Di Maria og tre andre spillere. Han skulle gjerne hatt flere - gjerne spisser.

GAMLE RIVALER: Jose Mourinho har duellert med Alex Ferguson både som Inter- og Chelsea-trener. Foto: AP/Jon Super
GAMLE RIVALER: Jose Mourinho har duellert med Alex Ferguson både som Inter- og Chelsea-trener. Foto: AP/Jon Super Vis mer

- Vi må ha flaks, ingenting må hende med våre to spisser, Karim Benzema eller Gonzalo Higuain.. I nødfall kan vi bruke Cristiano Ronaldo i midten, men da mister du mye av styrken hans. Han er ingen spiss, sier Mourinho.

La Liga-favoritt La Liga-ekspertene fra Canal+, Lars Tjærnås og Andreas Stien-Leenderts, tipper Real og Mourinho som årets gullvinnere. Selv er han avventende.

- Et lag må venne seg til en ny trener, til seks nye spillere og en ny måte å jobbe på. Det dere får se mot Mallorca søndag er ikke laget som det skal bli.

IKKE GODE NOK: Mourinho mener Gonzalo Huguaín (t.h) og Karim Benzema bare til sammen har de egenskapene han trenger hos én spiss. Foto: EPA/BALLESTEROS
IKKE GODE NOK: Mourinho mener Gonzalo Huguaín (t.h) og Karim Benzema bare til sammen har de egenskapene han trenger hos én spiss. Foto: EPA/BALLESTEROS Vis mer