Mourinho ville sikre seieren med dette byttet. Det gikk fryktelig galt

Brennhete Zlatan Ibrahimovic praktmål så lenge ut til å sikre tre viktige Manchester United-poeng. Så kom Marouane Fellaini på banen.

HER GÅR DET GALT: Fellaini bedyrer at han ikke har gjort noe galt i det Michael Oliver blåser og peker på straffemerket. Foto: NTB Scanpix
HER GÅR DET GALT: Fellaini bedyrer at han ikke har gjort noe galt i det Michael Oliver blåser og peker på straffemerket. Foto: NTB ScanpixVis mer
  • Everton - Manchester United 1-1(0-1)

(Dagbladet): De fleste mål går raskt inn i glemmeboka. Noen få brenner seg fast i minnet.

Da gjerne med en høyreist svenske i hovedrollen.

Mot Everton serverte Zlatan Ibrahimovic en helfrekk lobb som gikk via tverrligger, stang, danset litt på streken før den spratt rolig inn over mållinja.

Keeper Maarten Stekelenburg ruset ut og var utspilt før lobben landet første gang. Han sto bare å måpte ute ved 16-meteren.

Målet gjorde at de røde fra Manchester gikk til pause med en ledelse i kampen mot de blå fra Liverpool.

Vond trend

Men Everton hadde ikke gitt opp - og kriget seg inn igjen i kampen etter hvilen.

Kevin Mirallas var nære på da han ble spilt fri inne i boksen etter 52 minutter - men David de Gea sto i veien for forsøket.

Etter 76 minutter viste den spanske keeperen seg igjen fast da han slo en farlig heading fra Holgate til corner.

I mellomtida hadde Zlatan vært nære på å doble ledelsen - og Ander Herrera hadde banket ballen i tverrliggeren fra kloss hold.

Uheldig bytte

SIKKER: Leighton Baines er en av Premier Leagues sikreste straffetagere. Det viste han igjen mot Mancehster United.  Foto: NTB Scanpix
SIKKER: Leighton Baines er en av Premier Leagues sikreste straffetagere. Det viste han igjen mot Mancehster United.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dermed så det ut som alle tre poengene skulle bli med tilbake til Manchester.

Så kom Marouane Fellaini på banen etter 85 minutter.

Den høyreiste belgieren rakk så vidt å komme på banen før han klønet det til i egen boks og serverte gamleklubben Everton et straffespark.

Leighton Baines var iskald fra krittmerket og sikret utlikningen.

Fellaini ristet oppgitt på hodet - og det er ikke vanskelig å forstå. Taklingen kostet United gylden mulighet til tre poeng - og etter det ene poenget har United bare vunnet én av de åtte siste ligaoppgjørene.

- De ble baktunge og lot Everton ta over initiativet. til slutt var det Fellaini som var klønete, oppsummerte TV 2-ekspert Petter Myhre.

- Marerittkveld, fulgte kommentator Simen Stamsø Møller opp.