Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Premier League

- Mourinho virker ekstremt frustrert

Manchester United hadde full kontroll mot Swansea. Men den danske fotballeksperten Jan Mølby liker ikke det han hører og ser av José Mourinho.

TRE POENG: José Mourinho og Manchester United slo Swansea på Old Trafford lørdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix
TRE POENG: José Mourinho og Manchester United slo Swansea på Old Trafford lørdag ettermiddag. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Manchester United – Swansea 2–0

(Dagbladet): José Mourinho (55) og Manchester United sørget for en helt OK lørdag på Old Trafford. Laget hadde kontroll fra begynnelse til slutt mot Swansea.

Romelu Lukaku og Alexis Sánchez scoret målene i 2-0-seieren. Lukaku scoret til og med sitt mål nummer hundre i Premier League.

Samtidig: Var det noe tamt over Old Trafford? Laget kan ikke vinne Premier League. Det samme gjelder Champions League. Ligacupen er avgjort. Igjen gjenstår FA-cupen der United møter Tottenham i semifinalen.

- Mourinho har brukt masse penger. Det er ikke noe han kan gjemme seg bak. Jeg synes han virker ekstremt frustrert, sier Jan Mølby, ekspertkommentator for TV3 Sport i Danmark.

SVINGER PISKEN: Jan Mølby leverer over en hel side i Ekstra Bladet lørdag.
SVINGER PISKEN: Jan Mølby leverer over en hel side i Ekstra Bladet lørdag. Vis mer

Mølby lar ordene falle i sin faste spalte i den danske avisa Ekstra Bladet lørdag. Han spilte i Liverpool fra 1984 til 1996. Og muligens har han ikke noe stort behov for å snakke opp Manchester United.

Men:

Laget skal slå Swansea hjemme ti av ti ganger. Og gjorde det overbevisende i dag.

Bortforklaringer

Mølby synes han har sett trekk hos Mourinho denne sesongen som han også har sett tidligere: Bortforklaringer når det går dårlig.

Det toppet seg etter den ytterst ydmykende exiten for Sevilla i åttedelsfinalen i Champions League. Da holdt han en 12 minutter lang enetale om hvorfor det ikke var en selvfølge at United slo det spanske laget.

Dette får Mølby til å svinge den verbale pisken. Han skriver:

- Spillerne gjør ikke som han vil. Ledelsen investerer ikke nok penger på overgangsmarkedet. Og fansen skaper ikke god nok stemning på Old Trafford.

- Det danner seg et mønster av noe vi har sett før hos José Mourinho når han har vært i en klubb i en viss periode. I Chelsea gjorde han seg til uvenner med alt fra klubbens lege, til det meste av spillertroppen, til klubbens øverste ledelse.

- Alt dette gjorde arbeidet hans på Stamford Bridge utrolig vanskelig, mente han. Nå synes jeg vi ser det samme på Old Trafford.

Slaktet de Boer

Han peker videre på at synes Mourinho manglet format da han slaktet Frank de Boer.

MÅLFEIRING: Romelu Lukaku og Alexis Sánchez. Foto: NTB Scanpix
MÅLFEIRING: Romelu Lukaku og Alexis Sánchez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nederlenderen mente Marcus Rashford kunne hatt en bedre utvikling under en annen manager. Dette fikk Mourinho til å stemple de Boer som den verste manageren i Premier Leagues historie.

- Mourinho er nødt til å få Manchester United til å spille bedre, sier Mølby.

Han tar tak i det mange mener: Er du sjef på Old Trafford, skal du ikke snakke ned laget. Du skal vinne kamper, du skal underholde - og du skal hente trofeer.

Greie svar

Mourinho fikk helt sikkert greie svar i lørdagens kamp mot Swansea.

Både Romelu Lukaku og - ikke minst - Alexis Sánchez hadde godt av å tegne seg på scoringslista. Lukaku er nå oppe i 15 scoringer i Premier League, Sánchez to. Begge scoringene kom i første omgang.

SYRLIG: José Mourinho møtte pressen etter 3-0 seieren over Vålerenga på Ullevaal i fjor sommer. Her fikk Manchester United-manageren spørsmål om et utspill fra Chelsea-manager Antonio Conte. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer... Vis mer

United har foreløpig kontroll på andreplassen. For Swansea handler det om å overleve.

- Perfekt

Etter kampen sa Mourinho:

- Det ville vært perfekt om vi spilte like bra i andre omgang som i første. I første spilte vi veldig bra. Vi presset Swansea tilbake, vi scoret og vi spilte vakkert.

- I andre omgang slappet de av, men la gå. Mange har spilt landskamper og er slitne. Vi hadde kontroll. Alle poeng er viktig. Vi ønsker å være på andreplass, sier Mourinho.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!