Mourinho-vrakgods er Drillos største frykt

Lyktes ikke i Barca, Inter og Chelsea - slår han til på Ullevaal?

LITE Å KLAPPE FOR: José Mourinho hadde håpet han skulle gjøre Ricardo Quaresma til en klassespiller, men han lyktes ikke og portugiseren ble aldri noen Inter-hit. Foto: Luca Bruno/AP
LITE Å KLAPPE FOR: José Mourinho hadde håpet han skulle gjøre Ricardo Quaresma til en klassespiller, men han lyktes ikke og portugiseren ble aldri noen Inter-hit. Foto: Luca Bruno/APVis mer

|||• Direkte 20.30: Norge - Portugal i fotballstudio

(Dagbladet): Selv om andre lag har enda flere verdensstjerner enn Portugal, er det ingen tvil om at det er et klasselag som kommer til Ullevaal i kveld - tross skuffende 4-4 mot Kypros på fredag.

Egil Drillo Olsen plukker sjelden fram enkeltspillere blant motstanderne, men han legger ikke skjul på at han beit seg merke i Ricardo Quaresma da han så video av portugisernes kamp mot kypriotene.

- Han var meget god i andreomgangen mot Kypros - da var han egentlig fantastisk, sier Drillo til VG.

Jon Inge Høiland er en av kandidatene til å erstatte skadde John Arne Riise på venstrebacken.

- Det gjør det ekstra vanskelig at det er Portugal vi møter, med spillere som Quaresma og Nani på kantene. Det er vinger fra ypperste nivå. Jeg tror alle i fireren må passe på ikke å la hverandre være for mye en mot en, for portugiserne er gode til å utfordre, sier Høiland til NTB.

God CV - eller? Quaresma er en dribleglad og fartssterk ving, som kommer til å spille på kanten i Portugals 4-3-3-system i kveld. Det er derimot ikke alle hans trenere som har satt pris på ferdighetene hans i løpet av karrieren.

26-åringen har vært i både Barcelona, Inter og Chelsea - uten å slå til noen av stedene.

FÅ SJANSER: Ricardo Quaresma spilte en kamp fra start og fikk fire innhopp i Chelsea-drakta. Foto: Paul Ellis/AFP
FÅ SJANSER: Ricardo Quaresma spilte en kamp fra start og fikk fire innhopp i Chelsea-drakta. Foto: Paul Ellis/AFP Vis mer

Han kom til Barca som 19-åring, men sleit med å bli en fast del av laget. Han ble også skadd mot slutten av debutsesongen der - og uttalte at han ikke ville spille en kamp til for dem så lenge Frank Rijkaard var sjef. Og du fjerner sjelden treneren med sånne uttalelser, du må som regel gå selv.

Han dro videre til Porto, hvor han hadde større suksess. Sommeren 2008 ble han hentet til Inter av José Mourinho, men han virket ikke veldig imponert av sin landsmann etter de første ukene i klubben.

- Quaresma? Han liker å slå ballen med utsiden av foten. Men hvis du spør meg om ham om noen måneder, da kan vi snakke om en annen Quaresma, sa Mourinho til klubbens hjemmeside.

Chelsea-flopp Det gikk noen måneder, men Mourinho fikk tydeligvis ikke se den utviklingen han hadde håpet på. På nyåret 2009 ble Quaresma lånt ut til Chelsea. Quaresma fikk derimot få sjanser i London, og han var som regel en ubenyttet reserve.

Dermed gikk turen tilbake til Milano og Mourinho.

- Det var risikabelt av oss å bruke ham tidligere, men vi er forpliktet til å gi ham en ny sjanse, sa Mourinho til den portugisiske avisa A Bola.

Men heller ikke andreoppholdet i Inter ble noen suksess og i sommer ble han klar for tyrkiske Besiktas.

Kalles sigøyneren Quaresma ble født i Lisboa og han startet voksenkarrieren i Sporting - akkurat som Cristiano Ronaldo. Og mange mente til og med at han var et større talent enn Ronaldo, da de var yngre.

Det var derimot Ronaldo som skjøt seg inn i verdenstoppen.

PÅ KANT MED RIJKAARD: Ricardo Quaresma var bare én sesong i Barcelona. Foto: Bernat Armangue/AP
PÅ KANT MED RIJKAARD: Ricardo Quaresma var bare én sesong i Barcelona. Foto: Bernat Armangue/AP Vis mer

Quaresma har jobbet i skyggen. I Ronaldos skadefravær får han nå boltre seg - og i kveld skal han prøve å terrorisere norske backer.

Og han har blitt ganske hardhudet på veien. Ikke bare har han måttet takle mange sportslige nedturer, Quaresma har også fått mye pepper av motstanderfansen for sitt sigøyneropphav. Klengenavnet hans i hjemlandet er Cigano - sigøyneren.

- Jeg er stolt av opphavet mitt og ser ingen grunn til å skjule det. Min far og onkel er sigøynere - og jeg er det. Det er jeg stolt av, sa han til Sunday Herald for noen år siden.

SKUFFET OG IMPONERTE: Portugal skuffet mot Kypros, men Drillo ble imponert av Ricardo Quaresma. Foto: Paulo Duarte/AP
SKUFFET OG IMPONERTE: Portugal skuffet mot Kypros, men Drillo ble imponert av Ricardo Quaresma. Foto: Paulo Duarte/AP Vis mer
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 371392680


Varnish cache server