Mourinho vurderer å omskolere Özil

- Kan ikke tillate meg at utviklingen til Özil og Canales blir stående på stedet hvil.

PRESENTERT I MADRID: VM-stjernen Mesut Özil ble presentert som Real Madrids siste sommerkjøp i ettermiddag. Tyskeren følger dermed etter landsmannen Sami Khedira som skrev under for den spanske giganten tidligere i sommer.Foto: SCANPIX
PRESENTERT I MADRID: VM-stjernen Mesut Özil ble presentert som Real Madrids siste sommerkjøp i ettermiddag. Tyskeren følger dermed etter landsmannen Sami Khedira som skrev under for den spanske giganten tidligere i sommer.Foto: SCANPIXVis mer

||| (Dagbladet): Real Madrid har et overskudd av offensivt talent ytterst få andre i internasjonal klubbfotball kan måle seg med.

Trener José Mourinho har derfor et luksusproblem, som har blitt enda større etter at den spanske gigantklubben i dag kunne presentere den tyske VM-stjernen Mesut Özil på en pressekonferanse i Madrid onsdag.

Kjøpet av 21-åringen fra Werder Bremen, var ikke nødvendigvis Mourinhos beslutning. Portugiseren har nemlig latt seg imponere voldsomt av nykommeren Sergio Canales i løpet av sommeren, noe som fikk ham til å skrinlegge alle planer om å låne den spanske tenåringskometen tilbake til moderklubben Racing Santander - særlig etter at det ble klart at Kaka mister halve sesongen med en kneskade.

Canales og Özil er to spillere med mange av de samme kvalitetene, de trives best i samme posisjon og de er begge spådd en lysende framtid. Derfor antydet Mourinho at det ikke var han som var pådriver for å sanksjonere kjøpet av Özil, selv om han er glad for å ha balleleganten til sin disposisjon.

- Jeg er veldig fornøyd med signeringen av Özil. Én ting er hva treneren måtte mene hva laget trenger. Samtidig jobber klubben veldig hardt for å sette sammen et lag med best mulige forutsetninger til å lykkes. Real Madrid har investert en pengesum som er tilstrekkelig stor til å overbevise treneren til å respektere disposisjonene til klubbens sportslige-, administrative og finansielle ledelse, sier Mourinho, ifølge realmadrid.com.

Tillater ikke stagnasjon
Mourinho understreker at han ikke kan tillate seg at verken Özil eller Canales stagnerer. Derfor kan det bli aktuelt å omskolere den unge tyskeren fra en mer fremskutt til en mer tilbaketrukket midtbanerolle.

- Özil er kreativ og mer offensivt anlagt enn (Fernando) Gago og Lass (Diarra). Han er likere en spiller som Canales. Jeg håper at gjennom å jobbe med det taktiske, kombinert med den gode arbeidsmoralen til tyske spillere, vil gi oss mulighet til å bruke ham i mer defensive posisjoner på midtbanen, sier Mourinho.

GLEDER SEG: Mesut Özil gjennomgikk den obligatoriske medisinske på onsdag. Den bød ikke på noen problemer, og nå ivrer tyskeren etter å komme i gang.Foto: SCANPIX
GLEDER SEG: Mesut Özil gjennomgikk den obligatoriske medisinske på onsdag. Den bød ikke på noen problemer, og nå ivrer tyskeren etter å komme i gang.Foto: SCANPIX Vis mer

- Jeg kan ikke tillate meg at utviklingen til Özil og Canales blir stående på stedet hvil. Jeg håper sistnevnte fortsetter å ha den samme gode innstillingen han har vist så langt. Alle er nysgjerrige på ham, og jeg liker ham veldig godt. Han kommer til å få mye spilletid om han ikke forandrer seg, fortsetter han.

- Best i verden
Mens Mourinho tilsynelatende sitter igjen med litt hodebry etter å ha sikret seg et av de heteste navnene på det europeiske overgangsmarkedet, er hovedpersonen selv i den sjuende himmel over at han nå skal jobbe med mannen han mener er verdens beste fotballtrener.

José Mourinho var nemlig hovedårsaken til at Mesut Özil valgte å skrive under for Real Madrid.

- Real Madrid er den beste klubben i verden. Jeg diskuterte flere alternativer med rådgiverne mine, men jeg ønsket å komme hit fordi jeg ville jobbe med (José) Mourinho - den beste treneren i verden. Jeg snakket med ham, og han overbeviste meg om å komme hit. Hva vi snakket om, blir mellom oss, men han er den største grunnen til at jeg sitter her i dag, sier Özil til Real Madrids hjemmeside.

Han er inneforstått med at han trolig blir nødt til å tilpasse seg nye roller, etter å ha vært den spilleren Werder Bremen bygde laget sitt rundt da Diego i sin tid forsvant til Juventus.

- Jeg er en typisk «tier», men jeg har bevist at jeg også kan bekle alle posisjoner. Jeg har fullt fokus på å gi 100 prosent uansett, understreker Özil.

Rådførte seg med Khedira
Han føler seg uansett trygg på at han har tatt det riktige valget med tanke på sin videre fotballkarriere.

- Jeg vet at jeg vil utvikle meg. Jeg har tilegnet meg erfaring på høyt nivå med det tyske landslaget og på andre fronter, men Real Madrid har spillere i verdensklasse som Cristiano (Ronaldo) og Kaka, og det vil være meg en sann glede og ære å få lov til å spille sammen med dem, sier han.

IMPONERER MOURINHO: Den opprinnelige planen var å låne tenåringskometen Sergio Canales (t.v.) tilbake til moderklubben Racing Santander, men unggutten har imponert José Mourinho så mye at han blir værende på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX
IMPONERER MOURINHO: Den opprinnelige planen var å låne tenåringskometen Sergio Canales (t.v.) tilbake til moderklubben Racing Santander, men unggutten har imponert José Mourinho så mye at han blir værende på Santiago Bernabeu.Foto: SCANPIX Vis mer

Özil blir også lagkamerat med landslagskollega Sami Khedira som flyttet i forveien fra Stuttgart tidligere i sommer. Det har også vært en medvirkende årsak til at han nå tar sjansen på å gå til en klubb der konkurransen er tøffere enn noe annet sted.

- Jeg gratulerte Khedira da han skrev under for Real Madrid. Vi har holdt kontakten, og jeg har stilt ham mange spørsmål. Han har bare sagt gode ting om klubben, sier han.

PS! I dag starter Werder Bremen på tilværelsen uten Mesut Özil når de møter Sampdoria til den første av to playoff-kamper til Champions League.

FORNØYD TROSS ALT: José Mourinho lot det skinne igjennom at kjøpet av Mesut Özil kanskje ikke var hans beslutning, men uttrykte likevel glede over at signeringen gikk i orden.Foto: SCANPIX
FORNØYD TROSS ALT: José Mourinho lot det skinne igjennom at kjøpet av Mesut Özil kanskje ikke var hans beslutning, men uttrykte likevel glede over at signeringen gikk i orden.Foto: SCANPIX Vis mer