Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos 12 år gamle sønn blir hetset på fotballbanen

- Jeg hater mitt sosiale liv, sier Real Madrid-treneren.

VINNERSKALLE: Real Madrid-trener José Mourinho sier han betrakter pressekonferansene før avspark, de 90 minuttene, pressekonferansen etterpå, alt sammen, som en kamp. Da er han på jobb. Men han skulle gjerne hatt et annet liv ved siden av. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea Comas
VINNERSKALLE: Real Madrid-trener José Mourinho sier han betrakter pressekonferansene før avspark, de 90 minuttene, pressekonferansen etterpå, alt sammen, som en kamp. Da er han på jobb. Men han skulle gjerne hatt et annet liv ved siden av. Foto: SCANPIX/REUTERS/Andrea Comas Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid-manager José Mourinho kan framstå like gåtefull som vellykket, og det er trolig derfor han stadig fascinerer mange.

For tiden slipper CNN smakebiter fra et kommende eksklusivt intervju med portugiseren, der han snakker om alt fra livet i Spania til rasismesaken mot John Terry.

I intervjuet fastholder Mourinho at veldig få kjenner ham som han egentlig er.

- Jeg hater mitt sosiale liv. Jeg hater å ikke kunne være en normal pappa som er med sønnen sin på fotballkampen hans og kian se kampen sammen med 20 andre fedre, sier han.

- Folk kommer for å ta bilde, folk kommer for å få autograf. Folk har kommet for å fornærme meg, og folk stiller seg bak målet til gutten min for å hetse sønnen min på 12 år, forteller Mourinho.

Lever hver kamp som den siste
I går fikk vi igjen høre at Real Madrid-manageren ønsker å returnere til England når han er ferdig med arbeidet hos de spanske ligamesterne, og han har heller aldri lagt skjul på at han føler seg mer tilpass i Premier League enn i La Liga - kanskje spesielt på grunn av forholdet til pressen.

Etter flere episoder i fjor toppet det seg med øyestikkingen mot Barcelona-trener Tito Vilanova, en stygg ripe i lakken for en av verdens mest meritterte managere, men Mourinho selv synes ikke det er rart at ryktet hans er blitt mer frynsete i Spania.

- Det er normalt. Folk tror de kjenner meg, men det gjør de ikke. Folk kjenner manageren, og spesielt manageren som han er i de 90 minuttene. Og i de 90 minuttene er jeg ikke der for å ha det gøy. Moro er en konsekvens. Jeg er der for å gjøre jobben min, for å vinne. Jeg lever den kampen som om det er den siste kampen i karrieren min. Så folk ser meg, og ser hva de ser. Pressekonferansene etterpå er en annen arena der folk ser meg, men det er også en kamp, sier han.

- Folk kjenner meg ikke som venn, som familiemann, som manager innad i spillergruppa. Så jeg klager ikke over at folk tar feil, men de ser hva de får se. Jeg ville elsket å gå på gata med familien min som en vanlig mann, men det kan jeg ikke, så jeg er en helt annen person privat, sier Mourinho.

Terry ikke rasist
49-åringen sier også i intervjuet at han fortsatt har et godt forhold til Chelsea-eier Roman Abramovitsj, som ga ham sparken i 2007, og avslører blant annet at en telefonsamtale til russeren sikret at Michael Essien havnet i Madrid i stedet for hos en annen interessert klubb.

Samtidig forsvarer José Mourinho sin tidligere Chelsea-kaptein John Terry, som nylig ble bøtelagt og utestengt som følge av rasistiske utsagn mot Anton Ferdinand.

- Han er ikke rasist. 100 prosent sikkert. Chelsea hadde en stall med 12 afrikanere, det var en fantastisk tropp, og Terry hadde et strålende forhold til alle sammen, sier portugiseren til CNN.

- Men i fotball kan det skje, fordi en kamp ofte er mer enn en kamp, at man reagerer på måter som ikke representerer hva du egentlig står for. Trolig sa han noe rasistisk, eller reagerte rasistisk, for noen ganger angriper vi våre motstandere på feil måte i fotball. Da må man bli straffet. Men ikke kall ham rasist, for jeg vet hva jeg snakker om. Didier Drogba, Geremi, Claude Makelele, alle vil si det samme, sier Mourinho.

Real Madrid møter Ajax i Champions League i morgen. José Mourinho kan bli den første manageren til å vinne turneringen med tre ulike klubber dersom spanjolene går helt til topps.

Hele CNN-intervjuet med Mourinho vises 5. oktober.