BAMSEKLEM: United-manager José Mourinho gir finalehelten Zlatan Ibrahimovic en stor klem. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
BAMSEKLEM: United-manager José Mourinho gir finalehelten Zlatan Ibrahimovic en stor klem. Foto: Robin Jones/Digital South/Si/REX/Shutterstock/NTB ScanpixVis mer

Mourinhos beskjed til United-fansen: - Gå på døra til Zlatan og bli der hele natta

United-manageren er ikke bekymret for at Zlatan Ibrahimovic skal forlate klubben i sommer. 

(FourFourTwo): Zlatan Ibrahimovic ble den store helten da Manchester United slo Southampton 3-2 i ligacupfinalen på Wembley.

Svensken noterte seg for to scoringer, og avgjorde kampen med et hodestøt noen minutter før slutt.

I intervjuet etter kampen var Zlatan like selvsikker som alltid.

- I dag handlet alt om seieren og skaffe et nytt trofé, folk husker hvem som løftet pokalen og ikke klubben som spilte en fantastisk kamp, sier Zlatan i et intervju med Sky Sports.

Ligacup-tittelen var Zlatans andre med United etter at klubben vant Community Shield i august.

- Det forteller at vi tror på det vi gjør, vi trener hardt og vi vinner. Etter sju måneder har jeg vunnet to trofeer med denne klubben. Det er andre klubber som ikke har vunnet noe på ti år. Jeg har vunnet halvparten av det de har vunnet på ti år, sier han videre.

Det er uvisst om han siktet til en spesiell klubb, men det er lett å tenke på en klubb som Arsenal som ikke vant noe i løpet av ti sesonger før det ble FA-cup-triumf i 2014 og 2015.

Føler seg som en løve

«Ibra» har gjort mange spådommer til skamme denne sesongen. Angriperen står med 26 mål på 38 kamper i alle turneringer i sin første Premier League-sesong.

- Jeg er et dyr. Jeg føler meg som en løve, forteller 35-åringen.

Han har vunnet flee titler i Nederland, Italia, Spania og Frankrike. Og da det ble stilt spørsmål om hvor han oppbevarer alt han har vunnet, kom det raskt:

- I mitt museum. Jeg har et hus bare for medaljene.

Utgående kontrakt

Zlatan Ibrahimovics kontrakt med de røde går ut etter sesongen, men manager José Mourinho er ikke bekymret for framtida hans. Han kommer også med en melding til fansen:

- Dersom det trengs, kan United-fansen gå på døra hans og bli der hele natta, sier Mourinho.

- Jeg tigger aldri, men hvis det trengs så tror jeg de vil gjøre det. Vi ønsker alle at han skal bli værende en sesong til, og vi har alle troen på at det vil skje, sier Mourinho.

Portugiseren hyller sin store stjerne etter kampen, og sier han var modig som kom til England så seint i karrièren.

- Det er bare en dum spiller som kommer til England i en alder av 35 år, med en slik suksessfull karrière som Zlatan har, det er bare en dum spiller som kommer hit dersom han føler at han ikke kan takle det, sier Mourinho.

- Når han tar den avgjørelsen føler han at han er klar. Det er hans fortjeneste, ikke min. Det er hans bragd, alt er for ham.

Sammenliknes med Cantona

Etter seieren vanket det Zlatan-skryt fra alle hold. Sky Sports-ekspert Phil Neville er en av dem, og han sammenlikner Zlatan med en tidligere United-konge.

- Zlatan er lederen. Jeg vet at Wayne Rooney løftet trofeet, men Zlatan er lederen på banen, sier Phil Neville til Sky Sports.

- Da Cantona gikk ut på banen med oppbrettet krage, så det ut som han elsket Old Trafford, han hadde utstråling og selvtillit. Det er det samme med Ibrahimovic, sier Neville.

Og den tidligere Manchester United-spilleren elsker at Zlatan Ibrahimovic opptrer arrogant i møter med media.

- Noen ganger hater du folk som har så mye arroganse, men jeg elsker det fordi han leverer på banen, sier Neville.

Det spørs om egoet til Zlatan blir mindre etter gårsdagen.