Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos kone har ikke peiling på fotball. Men på ett punkt sa hun stopp

Snakker ut i juleintervju.

FAMILIE:  José Mourinho flankert av kona Matilde Faria (til høyre) og datteren Matilde. FOTO: NTB SCANPIX
FAMILIE: José Mourinho flankert av kona Matilde Faria (til høyre) og datteren Matilde. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Du ser det på hele José Mourinho (51): Det meste går Chelseas vei for tida.

London-laget feirer første del av jula på tabelltopp. Så får vi se hva de neste kampene bringer - mot West Ham, Southampton og Tottenham.

I morgen viser BT Sport i England et intervju med Mourinho. Detaljer har allerede kommet ut, og blant annet sier han saker og ting om jobben som Englands landslagstrener.

Satte foten ned Mourinho ble knyttet til jobben i 2007. Men kona Matilde Faria satte ned foten.

Denne nyheten har i og for seg vært fortalt før. Nå bringer Chelsea-bossen nye detaljer til torgs:

- Hun hadde rett da hun ba meg droppe jobben. Det var altfor tidlig for meg. Jeg liker dag-til-dag-presset. Treninga, reisinga og kampene, forteller Mourinho.

- England skulle spille mot Frankrike i Paris. Jeg husker det gikk så langt som at jeg tenkte på hvilket lag jeg skulle plukke ut. Hvem skulle spille, hvem skulle ikke.

- Kona kom til meg og sa: «Når er neste kamp? Åh, om to måneder. Hva skal du gjøre de neste to månedene. Glem det», sa hun. «Dette er ikke noe for deg. Kanskje om 20 år.»

Mourinho fortsetter:

- Hun vet ingenting om fotball. Hun liker ikke fotball. Men hun er veldig intelligent. Og hun har hjulpet meg ved mange anledninger i karrieren. Hun har vært med og formet personligheten min. Hun har konkurranseinstinkt. Jeg tror hun er den eneste for meg.

Skryter av Sir Alex I intervjuet skryter Mourinho også av Sir Alex Ferguson:

- Han er en god venn, en god person. Han har fantastisk humor, og jeg liker ham svært godt.

Mourinho husker første gang de skulle dele en flaske vin etter kamp:

- Det var cateringen til Chelsea Football Club som kjøpte vinen. Det var åpenbart at vinen ikke var av den kvalitet som sjefen fortjente.

- Det var morsomt, men skuffende. Neste gang vi skulle spille mot hverandre, ringte jeg en venn og sa at bare den beste vinen var god nok. Etterpå drakk vi akkurat samme flaske når jeg spilte mot sjefen, forteller Mourinho.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media