Mourinhos kone sa nei til England

Da han fikk tilbudet.

FLYTTET TILBAKE: Jose Mourinho jobet i Italia og Spania mellom 2008 og 2013, men avslører nå at han takket nei til landslagssjefjobben i England i 2007. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB SCANPIX
FLYTTET TILBAKE: Jose Mourinho jobet i Italia og Spania mellom 2008 og 2013, men avslører nå at han takket nei til landslagssjefjobben i England i 2007. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Chelsea-manager José Mourinho avslører at det var hans kone Matilde som besluttet at han ikke skulle bli engelsk landslagssjef i 2007.

Portugiseren var uten jobb etter at han måtte gå i Chelsea høsten 2007, og han vurderte et tilbud fra Englands fotballforbund. Kona fikk ham til å avslå.

- Det var riktig avgjørelse. Kona mi hadde rett. Det var hun som sa at jeg skulle avslå, sa Mourinho under en pressekonferanse i London, i forbindelse med at han jobber som analytiker for Yahoo! under VM.

- Jeg kan ikke vente to år på en viktig turnering. Jeg kan ikke holde på i to år med kamper mot Kasakhstan og San Marino, utdypet han.

Jobben gikk i stedet til Fabio Capello, som hadde den til 2012. Mourinho endte som trener i Inter og førte klubben til mesterligaseier.

Spillerne lokket Mourinho avslørte at sluttpakken han fikk i Chelsea forbød ham å gå til en annen engelsk klubb. Han sa at spillerne prøvde å overtale ham til å bli landslagssjef.

- Frank Lampard, John Terry, Ashley Cole, alle sa at jeg skulle ta jobben. De sa også at spillerne fra andre klubber ønsket meg. «Gutta fra Manchester United og Liverpool ringer oss og ber oss få sjefen vår til å bli landslagssjef», sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer