FLYTTET TILBAKE: Jose Mourinho jobet i Italia og Spania mellom 2008 og 2013, men avslører nå at han takket nei til landslagssjefjobben i England i 2007. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB SCANPIX
FLYTTET TILBAKE: Jose Mourinho jobet i Italia og Spania mellom 2008 og 2013, men avslører nå at han takket nei til landslagssjefjobben i England i 2007. Foto: AP Photo/Alastair Grant / NTB SCANPIXVis mer

Mourinhos kone sa nei til England

Da han fikk tilbudet.

Chelsea-manager José Mourinho avslører at det var hans kone Matilde som besluttet at han ikke skulle bli engelsk landslagssjef i 2007.

Portugiseren var uten jobb etter at han måtte gå i Chelsea høsten 2007, og han vurderte et tilbud fra Englands fotballforbund. Kona fikk ham til å avslå.

- Det var riktig avgjørelse. Kona mi hadde rett. Det var hun som sa at jeg skulle avslå, sa Mourinho under en pressekonferanse i London, i forbindelse med at han jobber som analytiker for Yahoo! under VM.

- Jeg kan ikke vente to år på en viktig turnering. Jeg kan ikke holde på i to år med kamper mot Kasakhstan og San Marino, utdypet han.

Jobben gikk i stedet til Fabio Capello, som hadde den til 2012. Mourinho endte som trener i Inter og førte klubben til mesterligaseier.

Spillerne lokket Mourinho avslørte at sluttpakken han fikk i Chelsea forbød ham å gå til en annen engelsk klubb. Han sa at spillerne prøvde å overtale ham til å bli landslagssjef.

- Frank Lampard, John Terry, Ashley Cole, alle sa at jeg skulle ta jobben. De sa også at spillerne fra andre klubber ønsket meg. «Gutta fra Manchester United og Liverpool ringer oss og ber oss få sjefen vår til å bli landslagssjef», sa han.

- Det var mange positive ting som lokket meg, og derfor var jeg nær ved å si ja, men kona mi hadde rett. Det var ikke jobben for meg da, og det er ikke jobben for meg nå. Jeg tror heller ikke at det vil være jobben for meg om sju år, men kanskje om 15 år, sa han.

KONA OG BARNA: Mourinho er gift med Matilde, som her var med på Chelsea-kamp med barna i 2005. Foto: REUTERS/Darren Staples
KONA OG BARNA: Mourinho er gift med Matilde, som her var med på Chelsea-kamp med barna i 2005. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

På spørsmål om hvor nær han hadde vært å signere, holdt han en tenkt penn 15 centimeter over en tenkt kontrakt og svarte «så nær».

Manglende støtte Det er 48 år siden England vant sin eneste tittel, VM på hjemmebane i 1966, og Mourinho mener det kan ha sammenheng med at nasjonen sliter med å stille seg helhjertet bak landslaget.

- I alle land jeg kjenner er folk lidenskapelig opptatt av fotball. Helt til laget blir tatt ut, er pressen og folket kritiske. Alle har sin mening om hvem som bør være med, men straks spillerne er valgt stiller alle seg bak laget. Da tar kritikken slutt, og alle støtter opp om laget, sa han.

- Jeg er ikke så sikker på at det fungerer slik her i landet.

(NTB-AFP)