Premier League

Mourinhos mareritt: Opplever
det helt motsatte av Sir Alex

Ikke lenger «Fergie time» i Manchester United.

SLITER: José Mourinho  har ikke fått noen god start som manager i Manchester United. Foto: NTB Scanpix
SLITER: José Mourinho  har ikke fått noen god start som manager i Manchester United. Foto: NTB ScanpixVis mer

Manchester United har kastet bort sju poeng etter å ha sluppet inn mål de ti siste minuttene av kampene i Premier League.

Under Sir Alex Ferguson hadde laget en egen evne til å avgjøre kamper i sluttfasen. Derav uttrykket «Fergie time». Under José Mourinho er det stikk motsatt: Poeng glipper på tampen.

Søndag skjedde det igjen, for fjerde gang. United ledet 1–0 over Everton fram til det 89. minutt. Så utliknet Leighton Baines på straffe. To poeng tapt.

- Mourinho må luke vekk feilene i sluttminuttene, skrev lokalavisa Manchester Evening News i går.

Begredelig

Den elendige statistikken fra de ti siste minuttene av kampene startet mot Watford 18. september. Her sto det 1–1 fram til det 83. minutt. Så kom to mål i sekken. Ett poeng tapt.

2. oktober utliknet Stoke til 1-1, som også ble sluttresultatet, i det 82. minutt. To poeng tapt. 19. november utliknet Arsenal til 1–1 etter 89 minutter. Nye to poeng tapt.

PÅ REISE: José Mourinho på flyplassen i Manchester i formiddag, på vei til Ukraina og møtet med Zorya i Europa League. Foto: NTB Scanpix
PÅ REISE: José Mourinho på flyplassen i Manchester i formiddag, på vei til Ukraina og møtet med Zorya i Europa League. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Søndag skjedde det igjen - mot Everton - og dermed er totalt sju poeng sløst vekk. Hadde United klart å holde koken kampene ut, ville laget hatt 28 poeng og ikke 21.

Lysere situasjon

I så fall ville avstanden opp til serieleder Chelsea vært seks poeng. Situasjonen ville sett langt lysere ut. I stedet ligger laget på sjetteplass, 13 poeng bak Chelsea.

Mourinho må derfor sies å ha kommet skjevt ut av startblokkene på Old Trafford. To ganger er han blitt bortvist fra trenerbenken på grunn av oppførselen.

Søndag skrev også Sunday Telegraph, på bakgrunn av lekkede dokumenter, at han kan ha gjemt unna penger for å unngå skatt.

- Jeg har ingenting å skjule, sier Mourinho selv om skattesaken.

Tradisjon

Han forteller videre at planen er å gjenskape tradisjonen på Old Trafford med å spille «vakker fotball».

- Vi er på rett vei. Jeg har aldri hatt et lag med så mye ballbesittelse og som har skapt så mange sjanser. Men jeg har heller aldri hatt et lag som spiller så mye uavgjort (seks ganger), påpeker Mourinho.

Søndag venter Tottenham hjemme.