Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos marerittdommer dømmer Barcelona mot Real

Skjelte ut Frank de Bleeckere onsdag.

SETT DET FØR? Jose Mourinho klappet ironisk da han selv ble vist på tribunen mot Barcelona onsdag. Sånn reagerte han da Frank de Bleeckere viste ut Thiago Motta da Inter møtte Barca i fjor. Nå møtes Mourinho og de Bleeckere igjen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni.
SETT DET FØR? Jose Mourinho klappet ironisk da han selv ble vist på tribunen mot Barcelona onsdag. Sånn reagerte han da Frank de Bleeckere viste ut Thiago Motta da Inter møtte Barca i fjor. Nå møtes Mourinho og de Bleeckere igjen. Foto: AP Photo/Antonio Calanni. Vis mer

(Dagbladet): I dag ble det kjent at det er den belgiske dommeren Frank de Bleeckere som skal lede returoppgjøret mellom Barcelona og Real Madrid i semifinalen i Champions League.

Og det blir neppe godt mottatt av Real-trener José Mourinho.

På «Mourinho-lista» I kjølevannet av 0-2-tapet mot Barcelona onsdag kom Mourinho med en kraftsalve mot enkelte dommere som han mener at ikke holder mål.

- Jeg kan ikke si hva jeg føler. Jeg har bare ett spørsmål. Hvorfor? Øvrebø, Bussaca, Stark, De Bleeckere. Hvorfor disse personene? utbrøt Mourinho etter tapet.

Tom Henning Øvrebø fikk mye pepper etter semifinalen mellom Chelsea og Barcelona på Stamford Bridge i 2009.

UTVIST: Thiago Motta fortviler etter utvisningen fra dommer Frank De Bleeckere i april i fjor. Det var også i CL-semien og Mourinho var Inter-trener. Foto: AP Photo/Manu Fernandez.
UTVIST: Thiago Motta fortviler etter utvisningen fra dommer Frank De Bleeckere i april i fjor. Det var også i CL-semien og Mourinho var Inter-trener. Foto: AP Photo/Manu Fernandez. Vis mer

Sveitsiske Massimo Busacca ga Arsenals Robin van Persie et omdiskutert rødt kort i åttedelsfinalen mellom Barcelona og Arsenal i år.

Wolfgang Stark er navnet på dommeren som dømte kampen mellom Real og Barcelona onsdag.

Og nå venter et gjensyn med De Bleeckere:

De Bleeckere er på Mourinhos berømte liste etter at han viste ut Inters Thiago Motta i forrige sesongs semifinale i Champions League mellom Inter og Barcelona.

KLAPPER: Mourinho blir henvist til tribunen. Foto: Jasper Juinen/Getty Images
KLAPPER: Mourinho blir henvist til tribunen. Foto: Jasper Juinen/Getty Images Vis mer

TV-bildene viste senere at det var liten kontakt mellom Motta og Sergio Busquets, og sistnevnte kikket mellom fingrene for å se hva dommeren foretok seg mens han selv rundt på gresset.

Felles for alle dommerne er at Mourinho mener de dømmer fordelaktig for Barcelona.

- Barcelona er et fantastisk lag, men jeg skjønner ikke hvorfor dommeren gjorde det han gjorde i dag. Dommerne er der for å sørge for at begge lagene får like arbeidsforhold, sa han ifølge Marca etter bataljen på Santiago Bernabeu onsdag.

- Gått for langt Tidligere Chelsea-trener Guus Hiddink har ikke sansen for portugiserens utspill.

- Han har gått altfor langt med sin kritikk. Han forsøker kun å dreie fokuset bort fra den dårlige prestasjonen laget hans faktisk leverte i onsdagens kamp, sier Hiddink til The Mirror.

BLE DET RØDT, ELLER? Sergio Busquets vrir seg i gresset, og tar en liten titt på hva dommeren gjør. Inter Milans Thiago Motta ble utvist og episoden fikk folk til å reagere på spanjolens skuespill. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano.
BLE DET RØDT, ELLER? Sergio Busquets vrir seg i gresset, og tar en liten titt på hva dommeren gjør. Inter Milans Thiago Motta ble utvist og episoden fikk folk til å reagere på spanjolens skuespill. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano. Vis mer

- Jeg skjønner ikke hvorfor Mourinho dro meg og mitt Chelsea-lag fra 2009 inn i sine konspirasjonsteorier. Vi gikk ikke ut i ettertid og hevdet at det forelå noen form for konspirasjon fra forbundets side, og jeg var aldri en gang inne på tanken om at Uefa dikterte det som skjedde da, selv om vi følte oss urettferdig behandlet.

PS: Barcelona - Real Madrid spilles tirsdag 20:45

AU!: Barcelona-spilleren får vondt i ansiktet etter et møte med Mottas arm. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano.
AU!: Barcelona-spilleren får vondt i ansiktet etter et møte med Mottas arm. Foto: AP Photo/Victor R. Caivano. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media