Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Manchester United slo Arsenal på Old Trafford

Mourinhos mesterbytte: Fellaini stanget inn seieren

Manchester United styrer mot 2.-plass etter tre nye poeng.

AVGJORDE: Marouane Fellaini skapte trøbbel for Arsenal-forsvaret da han kom inn fra benken. Den høyreiste belgieren sikret seieren for Manchester United på overtid. Foto: Action Images / Carl Recine
AVGJORDE: Marouane Fellaini skapte trøbbel for Arsenal-forsvaret da han kom inn fra benken. Den høyreiste belgieren sikret seieren for Manchester United på overtid. Foto: Action Images / Carl Recine Vis mer
  • Manchester United - Arsenal 2-1 (1-0)

(Dagbladet): Tidlig på 2000-tallet var Manchester United mot Arsenal det heftigste, mest intense rivaleriet i engelsk fotball.

På banen kom det til syne gjennom mektige oppgjør og tøffe taklinger, mens det utenfor banen ble kranglet mellom spillere og managere. Og ikke minst kastet pizza.

Nå når Arsène Wengers regjeringstid i Arsenal går mot slutten, har rivaleriet mellom lagene blitt mer dempet. Før kampen fikk til og med Wenger tildelt en gave av Sir Alex Ferguson. Da de to styrte hvert sitt lag kjempet de jevnlig om ligagullet, men slik er det ikke lenger. Til tross for dette er det likevel stor prestisje i oppgjøret både for spillere og supportere.

Redusert Arsenal

Wenger har bare tre seire på Old Trafford i løpet av sine 22 år i Arsenal, og stilte et redusert mannskap i sin siste sjanse til seier på rivalens hjemmebane.

Arsenal skal spille den andre semifinalen i Europaligaen til uka, og det var tydelig kampen mot Atlético Madrid lå i bakhodet.

Det tok et drøyt kvarter før bortelaget ble straffet i søndagens oppgjør. Paul Pogba stormet oppover Arsenals banehalvdel, før han spilte ballen ut til Romelu Lukaku. Han slo inn til Alexis Sánchez, som headet via Héctor Bellerín og i stolpet. Ballen gikk ut i feltet igjen, og fra kort hold bredsidet Pogba den inn til 1-0.

Mål i returen

United var det dominante laget før pause, men etter sidebytte slo Arsenal tilbake.

Henrikh Mkhitaryan ble sendt til Arsenal i en byttehandel med Alexis Sánchez i januar, og på sin første retur til Old Trafford, straffet armeneren sine gamle lagkamerater.

Midtbanespilleren mottok ballen utenfor 16-meteren, la ballen til rette og fyrte av. Mkhitaryans markkryper snek seg gjennom beina til Victor Lindelöf og utakbart i David de Geas høyre hjørne. På innsida var han nok jublende glad, men utad kom han med en unnskyldende gest i retning sitt gamle publikum.

Fellaini avgjorde

Manchester United er sikret en topp fire-plassering, men det er ikke lenger ambisjonen under Jose Mourinhos ledelse. Laget ønsker å sikre 2.-plassen i Premier League, og brukte derfor resten av andre omgang til å kjempe inn et nytt mål.

Mourinho er kjent som en svært habil taktiker og fant ut at Anthony Martial og Marouane Fellaini var nøkkelen til å bryte ned Arsenals forsvar. Franskmannen satte umiddelbart fart, mens belgieren skapte kaos i boksen.

To minutter før full tid markerte begge seg. Fellaini stanget Martials innlegg i stolpen, før ballen gikk videre inn i Marcus Rashford og i mål. Engelskmannen var imidlertid i offside da Fellaini headet, og målet ble korrekt avblåst for offside.

På overtid ble det derimot scoring på ekte for vertene. Ashley Young la inn, mens høyreiste Fellaini forlenget det inn i hjørnet, utakbart for David Ospina.

- Jeg vet hvilke kvaliteter jeg har og at jeg kan være farlig i boksen. Det er bra for meg og bra for klubben, sa Fellaini etter kampen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media