Mourinhos mesterverk

José Mourinho løp nesten ut av frakken sin mens verdens rikeste fotballmann, Roman Abramovitsj, sto på tribunen med armene mot himmelen. Der Chelsea befinner seg.

LONDON (Dagbladet): -  Jeg kunne ikke holde igjen følelsene etter denne kampen, sier José Mourinho. Jeg klarte det bare ikke.

Drama, sier du? Gjett om. Med en elektrisk atmosfære i hver eneste ballberøring. Der Chelsea-kaptein John Terry scoret det avgjørende målet 13 minutter før slutt.

Til 4- 2 over Barcelona. 5- 4 sammenlagt. Og kvartfinale.

Kjørte Barca i senk

-  Gleden min handler ikke om at vi har slått Barcelona, sier José Mourinho. -  Dette er Mesterligaen - det er det som gjelder. Og vi er fortsatt med og har også Premier League å spille for.

John Terry er mest imponert.

-  Klart jeg er glad.

-  En fantastisk prestasjon, sier Chelsea-kapteinen. -  Vi presset Barcelona fra start, og det likte de ikke. Og etter første omgang - da vi lå under sammenlagt og det ikke så veldig bra ut - var ordren vi tok med oss ut på banen at vi skulle fortsette å kjøre på.

-  Og de likte det fortsatt ikke.

Terrys åttende

Men minst av alt likte Barcelona hjemmekapteinens seiersmål. John Terrys åttende scoring for sesongen, den fjerde i Mesterligaen, var også hans desidert viktigste. Og i Europa har alle kommet som i går kveld - med hodet. Hvilket får fansen rundt en klubb som ikke har vunnet ligaen på 50 år, og som bare er med i Mesterligaen for tredje gang, til å gå totalt av skaftet.

Men Terry advarer de trofaste:

-  Å slå et så godt lag som Barcelona på denne måten, sier alt om viljen og kvaliteten i dette laget. Men det er fortsatt veldig langt fram, sier han.

Og det samme sier Mourinho:

-  Vi er videre til kvartfinalen, og det er veldig viktig for oss. Men det er flere lag igjen som vi må slå. Men gleden var spesiell rundt denne kampen - jeg opplevde den overalt. Jeg har aldri sett støtteapparat og reserver så engasjerte som de var da klokka tikket mot slutt.

Men det var ingen ting som tydet på at det skulle bli så spennende og høydramatisk på Stamford Bridge denne vanvittige fotballkvelden. I hvert fall ikke etter 19 minutter - da Chelsea ledet 3- 0. For først hadde Eidur Gudjohnsen vært der med høyrefoten inne i straffefeltet (1- 0), deretter Frank Lampard fra enda kortere hold og åpent mål (2- 0) og så Damien Duff i soloposisjon fra utsida av boksen (3- 0).

Mens Barcelona stort sett ikke hadde vært i annet enn trøbbel.

Det umulige

Paulo Ferreiras arm snudde derimot flaksen og ballstimen i London. Etter 27 minutter ga den Barcelona straffespark. Og resten fikset verdens beste fotballspiller i 2004 - superstjerna Ronaldinho.

Først slo han inn 1- 3 fra straffemerket.

Seks minutter før pause gjorde han det umulige.

Eller det vakreste av det vakre, om du vil. Til 2- 3 og Barcelona i førersetet. For når målkavalkaden for Mesterligaen 2004/2005 skal redigeres, vil Ronaldinhos andre mål henge høyt oppe i treet.

Det skal jo ikke være mulig å stå stille blant tre motstandere på 18 meter, legge inn et par brasilianske dansetrinn rundt ballen for deretter - uten fart - å skyte den arrogant og hardt i mål.

Men Ronaldinhos mesterstykke var ikke nok for Barca. Og i skuffelsen ble det dytting og småbråk etter kampen. Ronaldinho måtte roes ned av vaktene - det samme måtte trener Frank Rijkaard.

-  Men jeg antar at de bare var frustrerte fordi de tapte, sa Frank Lampard.

HOPPENDE GLAD: - Gleden min handler ikke om at vi har slått Barcelona, sier José Mourinho. - Dette er Mesterligaen - det er det som gjelder.
JUBLENDE GLAD