Mourinhos nye fiende: Banen

Enkelt for Chelsea mot Forest.

Chelsea - Nottingham 3-0.

(Dagbladet.no): José Mourinho har tidligere klaget på at «alle» ønsker at Chelsea skal tape, og inntatt et «oss mot resten av verden»-standpunkt.

Etter 3-0-seieren hjemme mot Nottingham Forest i dag pekte portugiseren ut en ny fiende.

- Jeg tror vi har fått en ny fiende - banen. Vi byttet ut gressteppet for to uker siden, men banen er ikke god nok. Det var vanskelig å spille god og rask fotball, men vi spilte veldig bra, sier Mourinho ifølge nyhetsbyrået PA.

- Det var bare et spørsmål om å score flere mål. Jeg bestemte meg for å gjøre noen bytter for å gi ungdommen en sjanse, ikke for å gjøre laget bedre, sier han.

Sjeva-jubel

En som knapt kan kalles noen ungdom er Andrei Sjevtsjenko, som for andre kamp på rad tegnet seg på scoringslista.

Som spiss får man selvtillit av å score, nesten uansett hvem man spiller mot. Sånn sett har den siste uka kanskje gjort underverker for hodet til Andrei Sjevtsjenko.

BLE KREDITERT: Her sender Andrei Sjevtsjenko Chelsea i ledelsen mot Nottingham Forest, men keeperen hadde trolig reddet om ikke ballen hadde skiftet retning i John Curtis. Foto: AP
BLE KREDITERT: Her sender Andrei Sjevtsjenko Chelsea i ledelsen mot Nottingham Forest, men keeperen hadde trolig reddet om ikke ballen hadde skiftet retning i John Curtis. Foto: AP Vis mer

I midtuka scoret den utskjelte spissen to ganger da League Two-laget Wycombe ble eliminert fra ligacupen. I dag fikk han nettsus igjen, selv om scoringen ikke akkurat går inn i historiebøkene som en klassiker.

Ni minutter var spilt da et langt innkast landet i føttene hans på 7-8 meter. Forest-keeperen hadde trolig reddet skuddet, men ble fullstendig utmanøvrert da ballen skiftet retning i John Curtis.

Sjevtsjenko ble kreditert målet - og skal være meget fornøyd med det.

Kampen ble i realiteten punktert 10 minutter senere.

Og denne gangen var det en klassiker, signert Didier Drogba. Ivorianeren plasserte ballen vakkert i hjøret på et frispark fra 20 meter, bak en sjanseløs Smith.

John Obi Mikel la på til 3-0 minuttet før pause, da han pirket inn sitt andre mål i Chelsea-trøya etter en corner.

Filmet på Mourinho

2. omgang ble naturligvis preget av at avansementet til 5. runde for lengst var sikret for Chelsea. Men Sjevtsjenko virket i hvert fall innstilt på å vise seg fram for José Mourinho.

Mange tror portugiseren for lengst har gitt opp Sjevtsjenko, og TV-produsenten bidro ikke akkurat til å avlive den mistanken med sin kamerabruk mot slutten av kampen.

Sjevtsjenko gikk i bakken etter en duell og ble liggende nede. Mens ukraineren hadde det vondt, gikk produsenten over til kameraet som følger Mourinho. Dermed fikk TV-seerne se portugiseren le og storkose seg på benken.

Trolig skyldtes Mourinhos gode humør noe helt annet enn at Sjevtsjenko lå nede, men det spørs om ikke engelske medier tolker det som en ny bekreftelse på et frynsete forhold.

<B>MIKEL SCORET:</B> John Obi Mikel trygget ledelsen like før pause da han pirket inn ballen etter en corner.
<B>MISFORNØYD:</B> Gressteppet på Stamford Bridge er ikke akseptabelt, selv om det nettopp ble byttet ut, mener José Mourinho.