LEGGER INTER-EVENTYRET BAK SEG: José Mourinho anser sitt Inter-prosjekt som avsluttet etter at han ledet klubben til deres første seier i den gjeveste europacupen på 45 år. Nå går trolig ferden videre til Real Madrid.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PEDRO ARMESTRE
LEGGER INTER-EVENTYRET BAK SEG: José Mourinho anser sitt Inter-prosjekt som avsluttet etter at han ledet klubben til deres første seier i den gjeveste europacupen på 45 år. Nå går trolig ferden videre til Real Madrid.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PEDRO ARMESTREVis mer

Mourinhos prislapp: En halv milliard

Går i samtaler med Real Madrid i morgen.

||| (Dagbladet): I løpet av sin bemerkelsesverdige trenerkarriere har José Mourinho aldri tillatt seg selv å slå rot i noen av klubbene han har ledet, tross stor sportslig suksess. Han er nemlig av den typen som alltid søker nye utfordringer.

- Målet mitt nå er å vinne et seriemesterskap jeg aldri har vunnet før og Champions League med en tredje klubb. Deretter tenker jeg å komme tilbake til England, sa Mourinho etter å ha ledet Inter til klubbens første tittel i den gjeveste europacupen på 45 år, anser den karismatiske portugiseren jobben som gjort i Italia.

- Inter-prosjektet er fullført, proklamerte Mourinho overfor Sky Sports da Bayern var slått, Champions League-pokalen løftet og konfettien hadde lagt seg på banen som trolig blir hans neste arbeidsplass.

- Inter er mitt hjem, på samme måte som Chelsea er mitt hjem. Det var vanskelig å forlate Chelsea, og skulle jeg forlate Inter, blir også det vanskelig. Men sånn er livet, og sånn er fotballen. Etter å ha vært i Chelsea trodde jeg det skulle bli umulig å få det samme forholdet til Inter-supporterne. Men nå har jeg to hjem — Stamford Bridge og San Siro. Nå kan jeg få mitt tredje hjem, som trolig blir Santiago Bernabeu, fortsatte han.

80 millioner i årslønn
Manuel Pellegrini er fortsatt ansatt i Real Madrid, men det er ventet at chileneren må vike plass for Mourinho etter at milliardinvesteringene på overgangsmarkedet ikke ga umiddelbar uttelling i form av nytt sølvtøy i pokalskapet på Santiago Bernabeu.

Mourinho, som hevdet at han ikke har mulighet til å velge sin neste klubb, blir i så fall ingen billig mann for det spanske hovedstadslaget. Totalpakka anslås å ligge på 60 millioner euro eller rett i underkant av en halv milliard kroner for fire år med portugiseren i sjefsstolen - og det er før en eneste spiller er handlet inn.

Inter-sjefen har, ifølge den spanske sportsavisa AS, en klausul i kontrakten som sikrer «Nerazzurri» 16 millioner euro i kompensasjon. Dessuten skal Real-president Florentino Perez stå klar med et lønnsforslag på 10 millioner euro i året når han møter Mourinho til innledende samtaler i morgen, ifølge Marca. Samtidig må han være forberedt på å kompensere Pellegrini med fire millioner euro for å forlate klubben før kontrakten han er utløpt.

- Jeg kommer til å prate med ham (Perez) i overmorgen. Jeg kjenner ikke til prosjektet ennå, så jeg er nødt til å høre hva det går ut på. I øyeblikket er jeg ikke trener i Real Madrid, men trener i Inter - en veldig stolt trener i Inter, sa Mourinho i går, og tok dermed et lite forbehold.

Tomrom
Det betyr imidlertid ikke at han ikke er lysten på de gigantiske utfordringene og forventningene som eventuelt vil møte ham på Santiago Bernabeu.

- Real Madrid er Real Madrid. Alle vet at engelsk fotball er min lidenskap, og jeg har tenkt til å komme til England en gang. Men jeg tenker som alle store spillere og store trenere; dersom man ikke har vært i Real Madrid, vil det alltid være et tomrom å fylle i karrieren. Dersom jeg skulle bestemme meg for å dra til Real Madrid, vil jeg være en veldig stolt mann, understreket han.

Dersom vanligvis velinformerte Marca skulle få rett, skriver Mourinho under for Real Madrid på tirsdag eller onsdag. Klubben er også kjent for å gjøre stor stas på sine nysigneringer, og en storslått presentasjon på Santiago Bernabeu kan komme til å finne sted førstkommende fredag.