Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos siste timer: Fra koselig julelunsj med spillerne, til sjokkbeskjed på ti minutter

Dramatisk slutt for The Special One.

INGEN GOD JUL: José Mourinho finner seg nok ikke en ny jobb før jul, men han har uansett til salt i maten med fallskjermen han får. Foto: NTB Scanpix og Faksimile The Sun og Daily Mail
INGEN GOD JUL: José Mourinho finner seg nok ikke en ny jobb før jul, men han har uansett til salt i maten med fallskjermen han får. Foto: NTB Scanpix og Faksimile The Sun og Daily Mail Vis mer

(Dagbladet): Det er uvisst om José Mourinho ante hva kvelden ville bringe da han satt sammen med spillere og trenerapparat på Chelseas årlige julelunsj i går. Noen medier, som Daily Mail, melder at manageren og spillerne skal ha fleipet og kost seg på treningsfeltet, med ovnsbakt kalkun som hovedrett.

Andre skriver om en trykket stemning, som om spillerne ante at noe var i gjære. The Telegraph hevder at José Mourinho, med et nybarbert hode, virket mutt og dyster.

Desserten skulle iallfall bli alt annet enn søt for Mourinho.

Tok ti minutter For ikke lenge etter at julelunsjen ble avsluttet, kom styreformennene Bruce Buck og Eugene Tenenbaum for å levere Mourinho den hardtslående nyheten. Duoen ankom treningsfeltet 14.00 lokal tid. 14.10 var José Mourinho arbeidsløs, skriver blant andre The Telegraph.

Noen timer før julelunsjen hadde José Mourinho holdt en treningseanse med spillerne som vanlig. Noen rapporter i engelske medier antyder at 52-åringen ikke ante at han skulle få sparken, andre skriver at kroppsspråket hans viste det motsatte.

Onsdagen før hadde Chelsea-eier Roman Abramovitsj innkalt til ekstraordinært styremøte. Etter lange samtaler var det ikke noe som tydet på at Mourinho skulle få sparken.

Dagen etter fikk pipa en helt annen lyd. Abramovitsj hadde sitt tredje møte med styret for å diskutere fremtiden til Mourinho i går. Det tok russeren ti minutter å bestemme seg for at han ville ha en ny manager i sjefsstolen på Stamford Bridge.

Dramatisk slutt Mourinho ble værende på treningsanlegget i Cobham i rundt to timer for å rydde ut kontoret sitt. Han skal ha kjørt vekk fra området i sin jaguar, med ansiktet dekket til - i ren Star Wars-stil. The Telegraph hevder seinere at det ikke var Mourinho som dekket til ansiktet med en hettegenser, men en annen person i trenerstaben.

Det som startet som en lykkelig gjenkomst for to og et halvt år siden, endte med en dramatisk slutt.

Mourinho skal ha forlatt London-klubben med sine eiendeler, som skal ha inkludert en «lifesize pappfigur» og et krus med «Special One» skrevet på. Noe som vil være et symbolsk bilde på en mann som holdt seg selv høyere enn spillerne, og som til slutt måtte betale for det selvbildet med jobben.

Dråpen som fikk begeret til å renne over skal ifølge The Telegraph være Leicester-tapet, hvor Mourinho tre ganger beskyldte spillerne for å ha forrådt ham. Treningen på onsdag ble en amper seanse, hvor flere etablerte spillere røk i tottene på juniorspillere. Det startet med at Cesc Fabregas havnet i klinsj med en yngre spiller, skriver The Times.

Dette ble hans bane Det skal forøvrig ha vært disse seks personene som beseglet skjebnen til 52-åringen.

Chelseas tekniske direktør, Michael Emenalo, som var med og tok beslutningen om å sparke Mourinho, peker på at det først og fremst var de grusomme resultatene som ble Mourinhos bane i klubben denne gangen.

- Det er åpenbart at kontrakten tilsier at det som skjedde i dag ikke var planlagt. Det var en beslutning som ble tatt for å beskytte klubbens interesser, sier han til Chelseas offisielle hjemmeside.

- Selv om vi har sterke følelser for ham det gjelder - som har gjort så mye for klubben - så er realiteten at Chelsea Football Club er i trøbbel. Resultatene er ikke gode. Det er åpenbart at det var direkte splid mellom manageren og spillerne. Vi følte at det var på tide å gjøre noe, sier den tidligere nigerianske landslagsspilleren videre.

Cesc Fabregas var den første Chelsea-spilleren som takket Mourinho i sosiale medier. I dag har flere fulgt i fotsporene. Deriblant John Terry som mener Mourinho er «den beste han noensinne har jobbet med».

Nå lanseres Guus Hiddink som den soleklare favoritten til å ta over den vaklende storheten ut sesongen.

Nederlandske Hiddink hadde samme jobb i klubben i 2009 etter at Luiz Felipe Scolari fikk fyken. 69-åringen er for tida uten jobb, etter at han ga seg som Nederland-sjef i juni etter at laget - utrolig nok - mislyktes med å ta seg til EM.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media