Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos tøffe sommer: Flere offentlige konflikter

José Mourinho har vært i flere interne konflikter siden sommeren startet. Her er de største.

KREVENDE TID: José Mourinho har hatt en turbulent sommer. Her er han med Phil Jones, som han har kritisert offentlig. Foto: Matt McNulty/Sportimage/NTB Scanpix
KREVENDE TID: José Mourinho har hatt en turbulent sommer. Her er han med Phil Jones, som han har kritisert offentlig. Foto: Matt McNulty/Sportimage/NTB Scanpix Vis mer

José Mourinho (55) stjeler ofte overskrifter og er ikke redd for å si det han mener, noe som også skaper konflikter.

Portugiseren har ved flere anledninger de siste månedene havnet i offentlige diskusjoner med spillere og ledere internt i Manchester United, noe som har fått mange til å spørre seg om manageren ikke vil lede klubben når Premier League-sesongen avsluttes i mai.

I øyeblikket er det klart lavest odds hos bookmakerne på at Mourinho vil bli den første manageren til å forlate jobben sin som manager i Premier League.

Det har lenge vært snakket om José Mourinhos vanskelige tredjesesong, som ved flere anledninger har beseglet 55-åringens skjebne. Det skjedde to ganger i Chelsea og i Real Madrid at han måtte forlate posten i sin tredje sesong,

Nå som han er inne i den tredje sesongen med Manchester United, ser vi litt nærmere på noen av de største overskriftene Mourinho har skapt som følge av krangling med egne spillere og ledere.

28. juli: Martial forlater treningsleir

Forholdet mellom Anthony Martial og José Mourinho virker ikke å være det beste. Allerede i juni kom meldingen fra Martials agent om at det franske stjerneskuddet ønsker å forlate Manchester United, på grunn av mangelen på spilletid. Forholdet mellom Mourinho og Martial ble ikke bedre da franskmannen forlot Manchester Uniteds treningsleir i sommer, for å være vitne til sønnens fødsel.

Klubben var på tidspunktet i Miami og Mourinho uttalte at han ikke ante når spissen ville returnere. Portugiseren mente at Martial burde kommet tilbake til USA tidligere og ga ham to ukelønner i bot for at han mistet åtte dager med trening. «Familien kommer alltid først», skrev 22-åringen på Twitter i etterkant av fødselen.

Allerede januar i fjor uttalte Mourinho følgende om Martial:

- Anthony må høre på meg, ikke agenten hans. Han må lytte til rådene og tilbakemeldingene jeg gir på treningsfeltet hver dag.

Hele United-turneen ble forøvrig omtalt som en farse. Klubben mangler en rekke førstelagsspillere som følge av VM, og både Antonio Valencia og Nemanja Matic ble skadet.

31. juli: Forholdet til Ed på kokepunktet

Engelske medier hevdet det har vært en klinsj mellom Mourinho og United-sjef Ed Woodward. Daily Mail skrev blant annet at Woodward hadde fått nok. Han skal ha vært lei av Mourinhos gjentatte stikk i sesongoppkjøringen på manglende støtte på overgangsmarkedet.

Engelske The Telegraph hevdet at de har kilder i klubben som sier at Mourinho bruker hersketeknikker i Manchester United-garderoben, og at portugiseren vil få spillerne med på at alt og alle er imot Manchester United.

Avisa hevdet også at United-spillerne blir mer og mer bekymret over Mourinhos oppførsel og kritikk av egen tropp. Mourinho har heller ikke forsøkt å skjule frustrasjonen over manglende overganger.

Forholdet mellom Woodward og Mourinho er et stadig tilbakevendende tema i engelsk presse. Mourinho har blant annet offentlig uttalt at han ikke har noen problemer med Woodward.

5. august: Ber om mer penger

Det var ventet at Manchester United ville investere i flere spillere i august, særlig en ny midtstopper, men det var ingen nye spillere som kom inn porten på Old Trafford i august-måned.

- Sjefen min har visst hva jeg ønsker i lang tid. Jeg har fortsatt noen dager igjen å vente. De andre klubbene som konkurrere med oss er virkelig sterke og har fantastiske tropper, som Chelsea, Tottenham og Manchester City, eller de investerer massivt, slik som Liverpool, som kjøper alt og alle, uttalte José Mourinho snaut to uker før vinduet stengte.

Det ble tolket som et nytt stikk til Woodwards tilsynelatende manglende vilje til å investere mer penger i spillerkjøp.

7. august: Rykter om Pogba

Det begynte å bli gnisninger mellom Mourinho og Paul Pogba mot slutten av forrige sesong. Mourinho har ved flere tilfeller stilt spørsmål ved Pogbas mentalitet. Franskmannen ble blant annet vraket i Champions League-kampene mot Sevilla forrige sesong.

Det hadde lenge gått rykter om at Pogba og Mourinho ikke akkurat var bestevenner, da spanske Marca satte fart på ryktene om at Paul Pogba ønsker å forlate klubben. Avisa hevdet at Mourinho hadde gitt både ham og agent Mino Raiola klar beskjed om at framtida til Pogba er på Old Trafford.

Samtidig kom det rapporter på at Barcelona var interessert og at Pogbas agent Raiola skulle ha reist til Manchester for å tvinge gjennom en overgang, før det engelske overgangsvinduet stengte.

14. august: Forundret Mourinho

Paul Pogba kom rett etter kampen mot Leicester på Old Trafford i ligaåpningen med noen uttalelser som skal ha skapt forundring i United-leiren.

- Det er ting, og det er ting jeg ikke kan si, ellers vil jeg bli straffet, uttalte Pogba blant annet til engelsk presse, etter spørsmål om han følte seg «glad og komfortabel» i United.

Pogba kunne lagt ballen død da han snakket med pressen, men i stedet kastet han mer bensin på det berømte bålet. Mourinho skal ikke ha likt disse uttalelsene.

14. september: Mourinhos oppgjør med pressen

Mourinho gikk til verbalt angrep på pressen etter at flere eksperter mente at Marcus Rashford bør forlate klubben for å få mer spilletid.

Mourinho sa klart og tydelig hva han mente om det under sin pressekonferanse før en pressekonferanse mot Watford.

- Jeg tror jeg kan forvente å bli kritisert for å ikke bruke han i morgen (lørdag) fordi de virker besatt av meg. Noen av dem tror jeg har et problem med «tvangsløgn».

Så startet United-manageren en 4 minutter og 36 sekunders lang forsvarstale for sin bruk av den 20 år gamle spissen.

25. september: Pogba ikke lenger visekaptein

Mourinho ga Paul Pogba kapteinsansvaret i Antonio Valencias skadefravær i starten av sesongen, men før Ligacup-kampen mot Derby ga manageren Pogba beskjed om at han ikke lenger er visekaptein.

Dagen etter kom den famøse videoen fra treningsfeltet Carrington, som viser at ting ikke er som det skal være mellom manager og spiller.

Ifølge Sky Sports skal krangelen dreie seg om en Instagram-post som Paul Pogba la ut underveis da Manchester United tapte mot Derby i straffesparkkonkurransen.

26. september: Jones får høre det

Forsvarsspillerne i Manchester United har gjentatte ganger blitt kritisert offentlig av José Mourinho. Etter exiten mot Derby kom Mourinho med et nytt stikk, denne gangen i retning Phil Jones.

- Jeg visste vi var i trøbbel da vi hadde Jones og Bailly igjen (til å ta straffer journ.anm.), uttalte Mourinho blant annet.

Phil Jones bommet på sin straffe, noe som ble avgjørende for kampen.

29. september: Sanchez utelatt

Alexis Sanchez har ikke levert varene i Manchester United etter overgangen fra Arsenal, og i helgas kamp mot West Ham var chileneren utelatt fra troppen. På spørsmål om hva som var grunnen til det, svarer José Mourinho:

- I hvor mange måneder spurte folk etter Martial, Martial, Martial. I hvor mange måneder sa folk: «Alexis Sanchez spiller ikke godt nok».

- Så denne uka var det på tide å være enig og si: «La oss gi Martial en sjanse og utelate Sanchez», sier Mourinho videre, ifølge Sky Sports.

Vrakingen var overraskende og ifølge flere engelske medier skal Sanchez være rasende over avgjørelsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling