Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mourinhos utrolige rekord aldri truet

Takket være denne mannen.

SENKET LIVERPOOL: Samuel Eto'o scorer matchvinnermålet mot Liverpool i den første omgangen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix
SENKET LIVERPOOL: Samuel Eto'o scorer matchvinnermålet mot Liverpool i den første omgangen. Foto: AFP PHOTO / GLYN KIRK / NTB Scanpix Vis mer

Chelsea - Liverpool 2-1 (2-1)

(Dagbladet): Chelsea-manager José Mourinho har aldri tapt en ligakamp på Stamford Bridge som manager for Chelsea, og var ute etter å forlenge den utrolige statistikken til 70 kamper. Den statistikken var aldri truet etter at London-laget gikk til pause med ledelse.

Etter en fantastisk førsteomgang roet Chelsea-spillerne seg betraktelig ned i den andre, og virket å være mer enn fornøyd med 2-1-ledelsen de hadde. Liverpool kom mer inn i kampen, og hadde noen muligheter, men seieren var i realiteten aldri særlig truet. Det betyr at Liverpool har tapt to kamper på rad hvor de tok ledelsen.

- Spillerne mine er som monstre, de kjemper til siste sekund, sier Mourinho ifølge BBC.

- Vi tok tre poeng for fansen, sier Eden Hazard til Sky Sports etter kampen.

Kveldens møte mellom Chelsea og Liverpool var det første etter den kontroversielle episoden da Luis Suarez beit Branislav Ivanovic. Begge spillerne hilste på hverandre før kampstart, og det var duoen som tidlig skulle komme i fokus.

PANGSTART: Liverpools Martin Skrtel setter inn det første målet i kampen etter tre minutter. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
PANGSTART: Liverpools Martin Skrtel setter inn det første målet i kampen etter tre minutter. Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix Vis mer

Samuel Eto'o gikk inn i en duell med Jordan Henderson med knottene først. Det påfølgende frisparket slo Philippe Coutinho inn i boksen der Ivanovic og Suarez var i en hodeduell. Ballen gikk forbi begge og inn til Martin Skrtel som enkelt pirket inn ledelsen etter tre minutter.

Målene renner inn Liverpool har kun holdt nullen i to av de siste 16 ligakampene, og baklengs skulle det også bli i London. Oscar var heldig da pasningen hans gikk via beinet til Mamadou Sakho og rett ut til Eden Hazard. Belgieren lot seg ikke be to ganger, og hamret ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Simon Mignolet.

Liverpool-keeperen hadde en uheldig inngripen mot Manchester City på Etihad for to dager siden, og han skulle kanskje tatt ledermålet til Chelsea like før hvilen. Igjen var det Oscar som var god og heldig i boksen, før han slo inn mot Samuel Eto'o. Spissen fikk en tå på ballen, som Mignolet forlenget i eget nett med hanskene.

- Forskjellen på vinneren og taperen i denne kampen var liten. Vi har heldig som vant kampen fordi det var jevnt, sier Mourinho.

Branislav Ivanovic pådro seg en strekk tidlig i første omgang, og måtte byttes ut.

Tynn stall Liverpool hadde ungguttene og Bard Smith og Jordan Rossiter på benken i kveld. Sistnevnte er 16 år gammel, og satt på Liverpool-benken for første gang. Brad Smith kom innpå til sin debut på a-laget, og fikk spille den siste halvtimen.

De røde gikk fra 1. plass til 5. plass i Premier League fra jul til nyttår.

- Vi har vist at når vi har alle spillerne tilgjengelig gir vi alle lag kamp. Hvis vi holder spillerne friske og har litt flaks er det ingen grunn til at vi ikke kan kjempe om ligatittelen. Det er såpass jevnt i toppen at du kan gå fra 1. til 5. plass, sier Brendan Rodgers til BBC.

Morsom situasjon David Luiz pådro seg et gult kort i kampen, og må stå over nyttårskampen mot Southampton 1. desember som følge av fire gule kort.

PERLESCORING: Eden Hazard hamrer ballen i mål fra langt hold. Landsmann Simon Mignolet hadde ingen mulighet til å ta skuddet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix
PERLESCORING: Eden Hazard hamrer ballen i mål fra langt hold. Landsmann Simon Mignolet hadde ingen mulighet til å ta skuddet. Foto: AFP PHOTO / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

- Nå kan du feire nyttårsaften i Portugal, sa Mourinho til Luiz med et smil, og ga spilleren sin en klem.

Etterpå sa manageren at han bare tullet med Luiz, som på sin side hevder at han ikke visste at han hadde fire gule kort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media