Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Movistar forlatt på havet

Movistar er i ferd med å synke. Mannskapet har evakuert båten.

(Dagbladet.no:) Årets Volvo Ocean Race er ferd med på bli en av de mest dramatiske på mange år. Movistars mannskap har nå måtte forlate båten, som flyter 400 nautiske mil utenfor England, men kan komme til å synke.

Movistarmannskapet ble reddet av ABN Amro Two, som har den omkomne Hans Horrevoets ombord.

- Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har tatt i hele mitt liv.

Da vi sjekket tilstanden til båten i morgentimene så vi at vannet strømmet inn dobbelt så fort som det gjorde i natt. Vi startet den andre pumpa, og jeg innså at vi hadde virkelig store problemer, skriver skipper Bouwe Bekking i en epost søndag formiddag.

Reddet alle 10

- Vi hadde klart å holde oss flytende og i live i 24 timer, men dèt var i lett vind og små bølger. Men med forestående værvarsel, som viste opp til 50 knops vind, er jeg ikke sikker på at båten holder mer, forteller Bekking.

Kjølpinnen beveger seg inn i skroget og kjølfestet har brukket både foran og bak

- Jeg har ansvaret for ti liv ombord, og med et like stort antall familier på land, var det riktig å be om hjelp. Skipperen på ABN Amro Two, Sebastien Josse, og hans mannskap har vært fantastiske mot oss det siste døgnet.

I TRØBBEL: Moviestar-båten (til venstre) er i ferd med å synke. Foto: AP
I TRØBBEL: Moviestar-båten (til venstre) er i ferd med å synke. Foto: AP Vis mer

Å måtte stoppe seilasen mot land og snu for å redde oss var sikkert en tøff avgjørelse for dem. Men forhåpentligvis er det en liten trøst for dem å vite at de har reddet ti liv idag. En båt er bare en båt, den kan du erstatte. men det kan du ikke med ti menneskeliv, sier Bekking.

Redningsbåt

- Å si tusen takk er ikke dekkende nok akkurat nå. Det er mye mer som skulle vært sagt. Jeg er sikker på at vi vil få et enda tettere vennskap med dem etter dette. Etter at vi hadde gått gjennom evakueringsplanen over vhf startet jobben med å frakte sikkerhetsutstyr, mat, kamera og besetning over til ABN Amro Two. Dette ble gjort ved hjelp av en redningsflåte, forteller den nederlandske skipperen Bouwe Bekking.

Movistar er nå forlatt med nødpeilesender og vannpumper i gang. Håper er å sende ut en redningsbåt som kan taue Movistar til land i England.

Ericsson Racing Team seilte idag inn til andreplass på etappen til Portsmouth. Dermed ble Pirates of Caribbean slått med 28 minutter etter ni dager og 19 timers seilas fra New York.

Også Brasil1 har gått i mål, til en fjerdeplass. Brunel har 316 nm igjen til mål, mens ABN Amro Two, med 19 seilere samt den omkomne Hans Horrevoets ombord har 412 nm å seile før de når til mål.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling