Skuffende norsk innsats i kvinnenes storslalåm

Mowinckel falt hele 15 plasser

Ragnhild Mowinckel kjempet om sin første pallplass i storslalåm, men fikk ikke klaff og falt fra 4.- til 19.-plass.

SKUFFET: Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i andre omgang i slovenske Kranjska Gora. Foto: AFP PHOTO /Jure Makovec/NTB Scanpix
SKUFFET: Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i andre omgang i slovenske Kranjska Gora. Foto: AFP PHOTO /Jure Makovec/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Molde-alpinisten var 33 hundredeler bak verdenscuppallen etter første omgang. Da alt skulle avgjøres røynet det imidlertid skikkelig på i den slovenske bakken.

Mowinckel tapte et halvt sekund allerede ved første mellomtid, og avstanden bare fortsatte å øke nedover. Til slutt endte hun hele 2,31 sekunder bak Shiffrin. Etter første omgang var luken på 1,68.

I første omgang tapte Mowinckel mye tid fra start, og ved første mellomtid lå hun dårligst an av de ni første løperne. Men 25-åringen fikk opp dampen og avsluttet solid. Dessverre klarte hun ikke å følge opp noen timer senere.

Mowinckel tok sin første pallplass i verdenscupen like før jul. Den kom i super-G.

Mikaela Shiffrin vant igjen, hennes åttende verdenscupseier for sesongen. Shiffrin var ikke på sitt beste i finaleomgangen, men slo likevel Tessa Worley fra Frankrike med 31 hundredels sekund. Tredjeplassen gikk til italienske Sofia Goggia, som kjørte seg opp fra 8.-plass.

Kjørte ut

Nina Haver-Løseth har ikke fått det til å fungere denne sesongen. Lørdag ble det en ny nedtur da hun havnet på innerski og kjørte ut i finaleomgangen. Det skjedde etter flere gjentatte slag i traseen. Hun falt og humpet ut av løypa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer