Dopingkontrollskandalen i Pyeongchang

Mowinckel forbauset over dopingtestingen i OL: - Rart at jeg må forklare reglene

Ragnhild Mowinckel (26) sier hun måtte forklare dopingkontrollørene om hvordan testene skulle foregå.

STUSSET: Ragnhild Mowinckel måtte på et tidspunkt forklare dopingkontrolløren hva den skulle gjøre under OL i Pyeongchang. Her fra Sölden i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STUSSET: Ragnhild Mowinckel måtte på et tidspunkt forklare dopingkontrolløren hva den skulle gjøre under OL i Pyeongchang. Her fra Sölden i 2016. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I kjølvannet av ARDs nye avsløringer om sikkerheten rundt dopingtestingen i Pyeongchang, har blant annet Marit Bjørgen stått fram med det hun syntes var en ubehagelig opplevelse under mesterskapet.

Alpinesset Ragnhild Mowinckel (26) innrømmer også at hun stusset over opplegget. Hun følte hun måtte forklare dopingkontrollørene hva de skulle gjøre.

- Det var litt spesielt, kan man si … Vi skal for eksempel sitte i ti minutter før vi blir tatt blodprøve av, og det var noe jeg måtte fortelle dem (dopingkontrollørene), sier Mowinckel til Dagbladet.

- Rart

26-åringen, som tok to sølvmedaljer i Pyeongchang, synes det viktigste er at rammene er like, uansett hvor i verden de befinner seg.

- Dette store organet (IOC) skal ha klare regler rundt dette og vite hvordan det skal foregå. Jeg vet ikke om det var dårlig bare der og da, men det var spesielt. De satt der og utførte testene, men jeg følte at det var jeg som styrte det. Det er litt rart at jeg må forklare dem reglene og hvordan det skal foregå, sier Mowinckel.

- Ellers var det greit, legger Molde-jenta til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer