Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mowinckel vil avslutte sesongen sterkt

Mowinckel jakter topplassering i Tyskland

Ragnhild Mowinckel innrømmer at luften gikk litt ut av henne etter oppturen i OL, men den norske alpinisten skal gi alt for å avslutte sesongen sterkt.

LEVERTE: Ragnhild Mowinckel tok sølvmedalje i utfor i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
LEVERTE: Ragnhild Mowinckel tok sølvmedalje i utfor i Pyeongchang. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Søndag ble hun nummer seks i superkombinasjonen i verdenscuprennet i sveitsiske Crans-Montana, der italienske Federica Brignone vant. Dagen før måtte Mowinckel nøye seg med 11.-plass i super-G.

- Lørdag merket jeg godt at underlaget var veldig annerledes enn i Sør-Korea (Pyeongchang-OL). Det er to forskjellige måter å kjøre på ski på, så det tok meg litt tid å takle det. Jeg kjørte en mye bedre super-G i superkombinasjonen. Jeg traff bedre på kjørestilen, sier Mowinckel til NTB.

25-åringen jakter en topplassering senere denne uken. Da går turen til Tyskland.

Fridager

- Først skal jeg ha et par fridager, men så blir det storslalåm i Ofterschwang fredag, sier hun.

Mowinckel dro hjem fra Pyeongchang-OL med to sølvmedaljer. Det ble annenplass både i storslalåm og i utfor. Hun innrømmer at luften har gått litt ut av ballongen etter suksessen i vinterlekene.

- Hvordan er formen og hodet etter det som skjedde i OL?

- Formen er grei. «Ballongen» var veldig stor i OL, og etter det har det selvfølgelig kommet en liten downperiode. Men samtidig vet jeg at jeg har muligheten til å gjøre det bra i de gjenstående rennene, svarer Mowinckel.

Åre-punktum

Alpinisten innrømmer at hun fortsatt suger litt på OL-karamellen.

- Selvfølgelig. Det er utrolig deilig å ha klart det (to OL-sølv). Men nå er det tilbake til virkeligheten, og jeg har mye å jobbe med. Da er det veldig greit å ha nye verdenscuprenn å jobbe mot, sier moldenseren.

Kvinnene avslutter sesongen 2017/2018 med storslalåmen i svenske Åre om to uker.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!