Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mowinckel med karrierebeste: Femteplass i Kühtai

Kjørte seg opp ni plasser.

KARRIEREBESTE: Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp ni plasser i finaleomgangen og ble nummer fem i storslalåmrennet i østerrikske Kühtai søndag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger
KARRIEREBESTE: Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp ni plasser i finaleomgangen og ble nummer fem i storslalåmrennet i østerrikske Kühtai søndag. Foto: REUTERS/Leonhard Foeger Vis mer

Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp ni plasser i finaleomgangen og ble nummer fem i storslalåmrennet i østerrikske Kühtai søndag.

Det var den norske jentas beste resultat i verdenscupen noensinne. Fra før hadde hun en 8.-plass å skilte med fra storslalåmrennet i Beaver Creek for et drøyt år siden.

Mowinckel gjorde det svært spennende i en finaleomgang der hun kjørte med 14.-plass som utgangspunkt. Løper etter løper kom i mål bak den norske jenta. Helt til fire alpinister gjensto.

De fire beste, som også hadde et solid forsprang på 22-åringen fra Molde, kom alle foran. Debutseier i verdenscupen ble det for svenske Sara Hector. Hun slo veteranen Anna Fenninger med ni hundredels sekund, mens Mikaela Shiffrin tok tredjeplassen etter å ha ledet halvveis.

Mowinckel var bare 54 hundredeler bak vinneren. Før finaleomgangen hadde hun 1,08 sekund å kjøre inn.

Nina Løseth kjørte seg opp tre plasser i finaleomgangen og ble nummer tolv. Hun gjorde en liten feil midtveis i løpet og tapte litt tid til de beste.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media