Super-G i Crans Montana

Mowinckel med svak plassering i Sveits: - Det var dette jeg var god for i dag

OL-bronsemedaljevinner Tina Weirather fra Liechtenstein vant verdenscuprennet i super-G i Crans Montana lørdag. Ragnhild Mowinckel ble nummer elleve.

SVAKT: Mowinckel klarte ikke helt å følge opp suksessen i OL. I Sveits ble det med en ellevteplass. Foto: Mario Kneisl / GEPA PICTURES
SVAKT: Mowinckel klarte ikke helt å følge opp suksessen i OL. I Sveits ble det med en ellevteplass. Foto: Mario Kneisl / GEPA PICTURESVis mer

Ragnhild Mowinckel hadde en del å pirke på etter 11.-plassen i lørdagens verdenscuprenn i super-G. Tina Weirather fra Liechtenstein var raskest i Crans Montana.

Weirather var i egen klasse i Sveits og vant rennet 36 hundredeler foran Anna Veith fra Østerrike. Veith så lenge ut til å ta sitt andre strake OL-gull i super-G i Pyeongchang nylig, men måtte til slutt se seg slått av den tsjekkiske sensasjonen Ester Ledecká. I det samme rennet tok Weirather bronse.

Italienske Federica Brignone og sveitsiske Michelle Gisin øynet en delt tredjeplass i Crans Montana lørdag, men fra startnummer 31 suste hjemmehåpet Wendy Holdener inn til pallplass. Hun var kun to små hundredeler bak Veith på annenplass.

Ragnhild Mowinckel kom rett til Sveits fra et jubel-OL i Sør-Korea. Molde-jenta tok sølv både i storslalåm og utfor. I Crans Montana klarte hun ikke helt å følge opp.

Bommet

I mål var Mowinckel nummer elleve, slått med 86 hundredeler av Weirather.

- Dette var bare sånn passe. Jeg hadde blant annet dårlig retning i innkjøringen til henget. Der bommet jeg veldig, og det var litt kjipt, men det var dette jeg var god for i dag, oppsummerte Mowinckel overfor NTB.

I det olympiske super-G-rennet ble Mowinckel nummer 13. Tiden etter jubellekene i Sør-Korea har Molde-jenta brukt til å hvile ut.

- Jeg har egentlig ligget litt lavt i terrenget. Jeg trengte ro. Det var seks renn igjen av verdenscupsesongen, og jeg har lyst til å være topp motivert for å kjøre fort. Derfor har jeg tatt det rolig og vært sammen med familie og venner, sa Mowinckel.

Weirathers første

OL-vinner Ledecká deltok ikke i Crans Montana lørdag. Hun er best på snowboard og satser først og fremst på den grenen.

Tina Weirather tok sin første verdenscupseier for sesongen.

Søndag står superkombinasjon på programmet for de kvinnelige verdenscupalpinistene. Det skal først kjøres super-G, mens den andre delen går i slalåm.