GODT LØP: Ragnhild Mowinckel kjørte en glimrende utfor og ligger på femteplass halvveis i superkombinasjonen i alpin-VM mandag. Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
GODT LØP: Ragnhild Mowinckel kjørte en glimrende utfor og ligger på femteplass halvveis i superkombinasjonen i alpin-VM mandag. Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Mowinckel nummer fem etter utfordelen: - Så utrolig gøy!

Ligger godt an foran slalåmen i superkombinasjonen.

Ragnhild Mowinckel kjørte en glimrende utfor og ligger på femteplass halvveis i superkombinasjonen i alpin-VM mandag.

Med nye ski viste 22-åringen helt andre takter enn i VM-utforen fra forrige uke. Molde-jenta satset tøft og fikk til fine linjer hele veien.

Før slalåmen er Mowinckel 1,07 sekunder bak den slovenske stjernen Tina Maze. Sveitsiske Lara Gut og Anna Fenninger fra Østerrike er nummer to og tre.

- Så utrolig gøy! Jeg merket at det gikk fort. Det ble noen småfeil her og der, men i dag fikk jeg til farten som jeg har manglet tidligere. Med nye ski gjorde jeg ting litt annerledes, og det fungerte. Nå må jeg «gønne» på i slalåmen, sa Mowinckel til NRK.

- Det er vinn eller forsvinn. Jeg har OK muligheter, så frampå vil jeg være, la hun til.

Mowinckel er blant annet foran den amerikanske fartsdronningen Lindsey Vonn, som så langt i mesterskapet har skuffet stort. Vonn er nummer sju før slalåmrennet.

Maria Tviberg ligger på 13.-plass etter utfordelen. Hun er bak med 2,09 sekunder.

(NTB)