IMPONERTE: Ragnhild Mowinckel med en god 1.omgang i storslalåm Hun er nummer tre før 2. omgang kl. 17.45. Video: NRK. Vis mer Vis mer

Mowinckel nummer tre etter 1. omgang

Kjører for VM-medalje i storslalåm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE / OSLO (Dagbladet): Viktoria Rebensburg fra Tyskland leder etter 1. omgang i storslalåm i alpin-VM.

Den tyske kvinnen er 0,19 sekunder foran Petra Vlhova fra Slovakia og 0,37 sekunder foran Ragnhild Mowinckel.

Dermed er det fortsatt håp om norsk medalje før 2. omgang kl. 17.45.

- Det er vanskelig å si noe på forholdene. Jeg er nummer én og får de beste forholdene i dag. Det er greit, selv om det er mye salt. Vinden merker man de første 10-12 sekundene. Det går sakte fra start, forklarer Mowinckel.

Molde-jenta var sikker på at det var mulig å kjøre fortere da hun kom inn over målstreken. Hun mistet litt fart midtveis, men traff veldig bra mot slutten av løypa.

- Det var godt å se Sciffrin komme bak. Da skjønte jeg at jeg hadde kjørt bra. Det er absolutt innenfor, sier Mowinckel.

Mikaela Shiffrin fra USA var den store favoritten før start, men hun kjørte i mål 0,44 sekunder bak lederen og til en 4. plass.

De øvrige norske løperne lyktes ikke hundre prosent i dagens første omgang. Fra startnummer 13 var Kristin Lysdahl slått med så mye som 2,13 sekunder av ledende Rebensburg. Thea Louise Stjernesund og Kristine Gjelsten Hauge ligger 2,06 og 3,34 sekunder bak teten. Ingen har håp om medaljer.

- Det var veldig gøy, men det var bittersweet. Det er min egen feil nå, jeg må jage mye mer hele veien. Jeg kan ikke la det bare være en port her og der jeg bare står litt opp og ned. Jeg er litt forbanna. Håper jeg greier å innstille meg på å gå all-in i den andre omgangen. Jeg må gå i meg selv på startgaten. forklarer Stjernesund.

Før dagens renn var det usikkerhet rundt været. Det regnet i Åre og det var kraftig vind i opptakten til kvinnenes storslalåm.

Arrangøren valgte en snau time før remmet å korte ned løypa. VM-arrangørene meldte at værsituasjonen gjør at starten flyttes nedover i bakken.

Topp 5 akkurat nå:

1. Rebensburg 1.00,91

2. Vlhova +0.19

3. Mowinckel +0,37

4. Shiffrin +0,44

5. Worley +0,73

Artikkelen oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer