I MEDALJEKAMPEN: Ragnhild Mowinckel er med i medaljekampen etter et godt løp i utfordelen. Video: NRK Vis mer

Mowinckel nummer tre før kombi-slalåm

Kjemper om medalje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ÅRE (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel kjørte inn til en tredjeplass etter kombi-utforen i VM. Dermed lever drømmen om medaljer før slalåm-delen klokka 16.15.

- Jeg er veldig fornøyd, sier Mowinckel til Dagbladet.

Bare seks hundredeler skiller opp til lederen Ramona Siebenhofer fra Østerrike.

- Jeg er nok en liten joker før slalåmen. Det er ganske flatt, og jeg må bare prøve. Jeg vet ikke hvordan slalåm-formen er. Jeg kommer til å gi full gass, sier Mowinckel.

Alpinisten toner derimot ned egne sjanser for å havne på pallen til slutt.

- Medaljemulighet? spør Aftenpostens reporter.

- Muligheten er der. Det blir tøft. Mange kan klinke til med medaljer og det kan komme overraskelser, sier hun.

- Hvor mange timer har du på slalåmski denne sesongen? spør Dagbladet.

- Ingen kommentar, sier Mowinckel og ler.

- Jeg har slalåmski, sier hun ironisk.

Kajsa Vickhoff Lie er 1,16 bak lederen. Hun er på 15. plass.

God

Det er liten tvil om at Ragnhild Mowinckel er en outsider til medalje i dagens alpine kombinasjon. Det store spørsmål er: Hvordan er egentlig slalåmformen? Sist hun kjørte kombi-renn var i Crans-Montana i mars. Da ble hun nummer seks. I OL noen uker tidligere endte hun på den sure fjerdeplassen etter å ha tapt drøye to sekunder i slalåmbiten.

26-åringen fra Molde har vært best i storslalåm og super-G denne sesongen. Fredag venter kombinasjonen, som består av de to andre grenene - slalåm og utfor.

Mowinckel har ikke kjørt en slalåmrenn siden 2016. Hun forklarte til Dagbladet og NTB i går at det blir viktig for henne å få et sterkt utforrenn, før hun må dra fram gamle kunstner i slalåmdelen:

- Det kommer til å bli veldig tett. Jeg må ha troa når det er en flatere slalåm. Ilka Stuhec og Wendy Holdener er blant favorittene. Flere er skadet og Mikaela Shiffrin mangler, sier Mowinckel.

En mental kamp

Dagens kombinasjon blir viktig for Mowinckel også med tange på utforen som venter søndag.

- Jeg var litt konservativ, fanget litt luft, går litt rundt og kjører litt lenger vei enn det jeg trenger. Men, det er deilig at du får roa den klumpen i magen'.

Klumpen i magen hun snakker om er den hun får i fartsdisiplinen. Mowinckel bruker mye tid på å jage den perfekte linja som gir henne trygghet nedover de utfordrende bakkene.

Derfor tar hun seg ofte god tid på treningene. Ser man på resultatene fra treninger gjennom sesongen, plasserer Mowinckel seg ofte beskjedent på de første treningene:

-Jeg prøver noen partier og gjør meg komfortabel der, for det er det jeg sliter med i fartsbiten. Jeg er veldig mye ukomfortabel og bruker mye tid på i det hele tatt å føle meg fram i løypa. Så er det biter å sette sammen. Når noen fungerer, blir det andre også lettere. Det er deilig for meg å tenke at jeg har kontroll på den klumpen i magen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer