SMILTE: Petra Vlhova og Mikaela Shiffrin delte seieren foran Ragnhild Mowinckel i dagens storslalåm. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic/NTB Scanpix
SMILTE: Petra Vlhova og Mikaela Shiffrin delte seieren foran Ragnhild Mowinckel i dagens storslalåm. Foto: REUTERS/Borut Zivulovic/NTB ScanpixVis mer

Ragnhild Mowinckel kjørte inn til pallplass i storslalåm i Maribor

Mowinckel på pallen - superstjernene delte seieren

Ragnhild Mowinckel kjørte seg opp fra 6.-plass og ble nummer tre i storslalåmrennet i Maribor fredag. Mikaela Shiffrin og Petra Vlhová delte seieren.

Den amerikanske verdenscupleder Shiffrin ledet etter første omgang og ledet gjennom det meste av finaleløypa, men en liten feil i målhenget holdt på å koste dyrt. Hun kjørte inn til nøyaktig samme totaltid som slovakiske Vlhová, som hadde beste omgangstid.

– Jeg tapte det nesten på slutten, men det er hyggelig å ha litt flaks. Det er alltid en lettelse å se grønt lys når jeg kommer i mål, sa Shiffrin i et intervju med arrangøren.

– Det er alltid jevnt mellom oss. I dag kan vi dele førsteplassen, og det er bra for alle, sa Vlhová.

Shiffrin kunne feire sin 55. verdenscupseier og er dermed på delt 3.-plass blant mestvinnende kvinner.

Mowinckel, som tok OL-sølv i storslalåm i fjor, var 1,20 sekunder bak Shiffrin etter første omgang. Det holdt til sjetteplass, men med tredje beste tid i finaleomgangen kjørte hun seg opp på pallen og sikret seg en dose selvtillit før VM. Hun var 0,93 sekund bak tetduoen.

Det var nest siste verdenscuprenn for kvinner før VM i Åre. Lørdag er det slalåm i Maribor.

Kristin Lysdahl endte på 10.-plass etter god kjøring i finaleløypa, slått med 2,40 sekund av vinnerne.

Thea Louise Stjernesund kjørte en forrykende finaleomgang og klatret tre trinn til 17.-plass. Hun hadde fjerde beste tid i finaleomgangen.

Mina Fürst Holtmann ble nummer 26, mens Kristine Gjelsten Haugen og Maren Skjøld ikke greide å kvalifisere seg til finaleomgangen.

Store navn som Federica Brignone (Italia) og tyske Viktoria Rebensburg kjørte ut i første omgang.