Ragnhild Mowinckel er ute resten av sesongen

Mowinckel røk korsbåndet

Ragnhild Mowinckel reiser hjem med ødelagt korsbånd etter at hun falt stygt under utfortrening i Andorra. Verdenscupfinalen avvikles uten henne.

UTE RESTEN AV SESONGEN: Ragnhild Mowinckel falt stygt på trening tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
UTE RESTEN AV SESONGEN: Ragnhild Mowinckel falt stygt på trening tirsdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det fikk NRK bekreftet tirsdag kveld. Ifølge NRK fikk Mowinckels høyre kne en liten vridning under fallet i alpinbakken i Soldeu, der det onsdag skal kjøres verdenscupfinale i utfor. Tirsdag ettermiddag ble hun fraktet til det lokale sykehuset for en MR-undersøkelse.

- Hun har røket fremre korsbånd i høyre kne. Så mye mer enn det vet vi ikke. Hun skal tilbake til Norge og evalueres ytterligere der, men vi vet i hvert fall at sesongen hennes er over, sier landslagssjef Tim Gfeller til NRK.

Seinere melder Skiforbundet at Mowinckel også har en skade på menisken i samme kne.

- Hun falt i et hopp i utforløypa. Det er ikke snakk om noen hodeskade, sa Gfeller tidligere til NTB.

Etter at Mowinckel hadde vært på vei ytterligere undersøkelser i kneet ble det bestemt at hun reiser hjem for nærmere undersøkelser.

Tirsdag ettermiddag meldte både ORF og Kronen Zeitung at norske ledere på lagledermøtet hadde sagt at Mowinckel var fløyet hjem til Norge for videre undersøkelser og at sesongen er over for henne.

Mowinckel tok nylig VM-bronse i superkombinasjon. I fjor overrasket hun stort ved å ta OL-sølv i både utfor og storslalåm.

Stephanie Venier fra Østerrike var best på kvinnenes trening tirsdag, der Mowinckel var en av to som kjørte ut. På mennenes trening var italienske Dominik Paris best. Adrian Smiseth Sejersted var tredje raskest (slått med 0,55 sekund), Kjetil Jansrud nummer seks og Aleksander Aamodt Kilde nummer 17.

Onsdag er det verdenscupfinale i utfor både for kvinner og menn.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer