Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM alpint i Narvik

Mowinckel vant NM-gull i storslalåm

NORSK MESTER: Ragnhild Mowinckel, her fra verdenscupåpningen i Sölden i oktober, vant storslalåmen i Narvik-NM i dag.<br>Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
NORSK MESTER: Ragnhild Mowinckel, her fra verdenscupåpningen i Sölden i oktober, vant storslalåmen i Narvik-NM i dag.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Ragnhild Mowinckel tok sitt første NM-gull under dagene i Narvik med seier i lørdagens storslalåm.

Kristin Lysdahl var 0,88 sekunder bak på 2.-plass, og Nina Løseth ble nummer tre med 1,34 sekunder opp til vinneren fra Molde.

– Ragnhild var sterk i dag, og jeg må si meg godt fornøyd med medalje, sa Løseth.

Mowinckel smilte stort etter seiersløpet. I fartsrennene endte hun overraskende nok opp uten medalje.

– Det gikk litt for sakte i fartsdelen, og derfor er det godt å få det til i storslalåmen i NM. Begge løypene var raske, og dette passet meg egentlig veldig bra. Underveis hadde jeg også en følelse av at ting gikk greit. Jeg synes også underlaget og bakken var utrolig gøy å kjøre, spesielt når det ikke har gått helt veien i fartsrennene, sa Mowinckel.

Lysdal har hatt et sterkt NM og tok sin fjerde pallplass.

– Jeg er svært godt fornøyd med min fjerde medalje i årets NM. Det har blitt en lang sesong, men veldig hyggelig å avslutte sesongen på denne måten, mente Lysdahl.

Formsterke Leif Kristian Haugen var klart best hos mennene.

Haugen fra Lommedalen vant med 0,73 sekunder ned til Rasmus Windingstad fra Bærum. Neros Patrick Haugen Veisten, tremening til vinneren, var 1,11 sekunder bak på bronseplass.

Haugen har vært i form siden jul og har aldri vært en bedre en alpinist enn det han er nå.

– Det er kjempemoro å kjøre på ski for tiden. Det er bra flyt, og det hadde ikke gjort noe om sesongen hadde vart en måned til. Det er fantastisk å komme hit til Narvik. Det er 11 år siden forrige gang jeg kjørte NM her, sa Haugen til NRK.

(NTB)