Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes: - Et sterkt comeback for oss

United nærmer seg toppen.

SCORET: Danny Welbeck ble byttet inn i pausen. Drøye ti minutter senere satte han inn målet som sendte United i ledelsen. Foto: REUTERS/Darren Staples
SCORET: Danny Welbeck ble byttet inn i pausen. Drøye ti minutter senere satte han inn målet som sendte United i ledelsen. Foto: REUTERS/Darren Staples Vis mer

• Norwich - Manchester United 0-1 (0-0)

NORWICH (Dagbladet): Manchester United kom til Norwich med fornyet selvtillit etter å ha snudd 0-2 til 3-2 mot Hull på Boxing Day. Seieren var de rødes femte på rad inkludert Champions League og ligacupen.

I ettermiddag kom nummer seks, men den satt langt inne.

- Norwich spilte bra i dag, men det gjorde vi også. Vi stengte greit igjen bak. Å vinne to kamper på tre dager i Premier League er et sterkt comeback fra oss, sier United-manager David Moyes til BBC.

Under-dog Norwich, som lå på 14. plass før dagens runde, kom ikke akkurat surfende på samme bølge med selvtillit. Chris Hughtons lag sto med tre kamper uten seirer, aller sist i hjemmetapet mot Fulham.

Til tross for det åpenbare under-dog-stempelet var det Norwich som kom til kampens første målsjanse.

Robert Snodgrass fikk tid og rom på høyrekanten, og slo en glitrende stikker til Russell Martin, som hadde valget mellom å skyte fra skrått hold eller legge ut til en bedre plassert spiller i boksen.

Høyrebacken valgte å skyte, noe som gjorde at David de Gea hadde få problemer med å dytte ballen til side. Wes Hoolahan var akkurat for sein på returen, og Norwich vant isteden et hjørnespark, som det ikke ble noe ut av.

Norwich-press Hjemmelaget skapte også kampens andre mulighet, og nok en gang startet angrepet på høyresiden.

Russell Martin slo inn fra fin posisjon, men Gary Hooper traff ikke spesielt godt på innlegget langs bakken og skjøt bare rett på de Gea.

United sleit med å få overtaket på midtbanen, og framsto svært svake foran de drøyt 26000 betalende tilskuerne på Carrow Road før pause.

Bortsett fra et par overganger som så lovende ut før de ble stoppet og et par avslutninger rett på Norwich-keeper John Ruddy, skapte ikke David Moyes? menn noe som engang liknet på en målsjanse.

- Jeg synes vi var fantastiske gjennom kampen. Men det er mål som vinner kamper, og deres mål var uheldig for oss, sier Norwich-manager Chris Houghton til BBC.

Manglet superduoen Noe av grunnen var kanskje at verken Wayne Rooney eller Robin van Persie spilte, siden begge sto over med skade.

Dagens kamp var faktisk den første siden van Persie kom til klubben at ingen av de to superspissene startet.

David Moyes forsøkte å gjøre opp for savnet på topp ved å sette inn Danny Welbeck for Ryan Giggs før 2. omgang. Det viste seg å være en veldig god avgjørelse.

Det var imidlertid Norwich som fortsatte å skape målsjanser umiddelbart etter hvilen. Den engelske U21-landslagsspilleren Nathan Redmond styrte ballen rett utenfor de Geas mål fra spiss vinkel etter en fin pasning av Hoolahan.

FORNØYD: Manchester United-manager David Moyes var fornøyd med dagens knappe seier. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB Scanpix
FORNØYD: Manchester United-manager David Moyes var fornøyd med dagens knappe seier. Foto: AFP / BEN STANSALL / NTB Scanpix Vis mer

Så var det innbytter Welbecks tur, og England-spissen var både dyktig og heldig på en gang. Først presset han Ryan Bennett til å klarere rett i beina på seg.

Ballen gikk videre inn i Javier Martinez, og la seg perfekt til rette for Welbeck som plutselig var alene med keeper Ruddy.

Welbeck kom i stor fart og hadde får problemer med å ta med seg kula rundt Norwich-keeperen og bredsidet den enkelt i det åpne nettet. Goalen var spissens fjerde på de siste fire kampene.

- Han scoret ikke veldig ofte forrige sesong, men han ser ut som han kommer til å gjøre det hele tiden nå. Han endret kampen i dag da han kom innpå. Han gjør det bra, og vi trenger flere til å score mål nå som Robin van Persie er ute med skade, sier Moyes til BBC.

Kontroll mot slutten United så ut til å ha god kontroll på The Canaries etter å ha tatt ledelsen. Chris Hughton satte inn sommerkjøpet Ricky van Wolfswinkel for Gary Hooper halvveis i 2. omgang for å forsøke å skape et nytt press. Litt seinere kom Josh Murphy på for Robert Snodgrass.

David Moyes så ut til å være fornøyd med hvordan kampen lå an, men satte likevel inn stjerneskuddet Adnan Januzaj for Shinji Kagawa.

I det 73. minutt ropet hjemmelaget på straffe da Patrice Evra var i kontakt med Wes Hoolahan i United-boksen etter et innlegg, men dommer Phil Dowd gjorde sannsynligvis rett i å ikke blåse.

Én målsjanse Norwich skapte ikke noe som helst mot slutten, og dermed kunne United cruise inn til lagets sjette seier på rad.

At de røde bare skapte én ren målsjanse betyr ikke noe som helst. Tabellen bryr seg ikke om stilkarakterer.

Kanskje Wayne Rooney hadde rett da han etter seieren mot Hull mente det var for tidlig å avskrive de røde i kampen om ligagullet.

• Alexander Tettey spilte ikke i ettermiddag. Han er skadet, og er sannsynligvis ikke tilbake i spill før i februar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media