Moyes: - Jeg vil ikke at spillerne mine skal filme

Young kan vente seg en skjennepreken.

LIKER DET IKKE: Ashley Young fikk gult kort for filming i dagens kamp mot Crystal Palace. Det er ikke slikt David Moyes vil se fra sine spillere. Foto: REUTERS/Darren Staples
LIKER DET IKKE: Ashley Young fikk gult kort for filming i dagens kamp mot Crystal Palace. Det er ikke slikt David Moyes vil se fra sine spillere. Foto: REUTERS/Darren StaplesVis mer

(Dagbladet): Etter en varierende start på sesongen, kunne David Moyes og Manchester United feire tre poeng da Crystal Palace ble slått 2-0 på Old Trafford i formiddag.

Men oppgjøret forløp ikke uten kontroverser. Tidlig i den første omgangen fikk Ashley Young det gule kortet av dommer Jon Moss for filming, og rett før pause ble Kagisho Dikgacoi utvist etter en felling av samme Young. Det påfølgende straffesparket satte Robin van Persie i mål.

- Ikke sånt jeg vil se Etter kampen gjorde Moyes det klart at filming ikke er noe han vil se fra sine spillere.

- Jeg vil ikke ha noe av at spillerne mine filmer. Dikgacoi setter ut beinet sitt, men jeg synes Ashley hjalp til. Det er ikke sånt jeg vil se, sa han til Sky Sports.

I tråd med reglementet ble også Dikgacoi utvist for taklingen som ledet til straffesparket. Moyes synes det var strengt i den situasjonen.

- Jeg liker ikke regelen som sier at det skal være rødt om man er bakerste mann. Jeg synes det var strengt. Hadde jeg vært Ian Holloway ville jeg vært skuffet. Ja, det er kanskje straffespark, men han ville ikke skade ham. Dessverre er det sånn reglene er, sa Moyes.

Skryt til Januzaj Wayne Rooney var i startelleveren i kveld til tross for det stygge kuttet som holdt ham borte fra Englands to landskamper den siste uka. Han takket for tilliten ved å skru inn et vakkert frispark mot slutten av kampen, og sikret seieren for hjemmelaget. Moyes sa at det var en vanskelig avgjørelse.

- Vi fikk «pannebåndet» først på fredag, så vi ville se hvordan han syntes det føltes før vi bestemte noe. Da han synes det var greit, ville jeg bruke ham i 90 minutter for å få ham kampklar igjen.

En annen som imponerte i dag var 18 år gamle Adnan Januzaj. Belgieren viste gode tendenser etter at han kom inn, og skaffet blant annet frisparket Rooney ekspederte i mål.

- Jeg vurderte å bruke ham fra start, og det han viste etter at han kom inn beviste bare at det kunne jeg gjort. Han kommer til å bli en god spiller, avsluttet Moyes.