Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes 0 - Everton 1

Martinez greide det Moyes aldri greide.

 TUNGT:  David Moyes greide aldri vinne på Old Trafford på sine elleve sesonger i Everton. I kveld tapte han som United-sjef - mot nettopp Everton. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/ NTB Scanpix
TUNGT: David Moyes greide aldri vinne på Old Trafford på sine elleve sesonger i Everton. I kveld tapte han som United-sjef - mot nettopp Everton. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/ NTB Scanpix Vis mer

• Manchester United - Everton 0-1 (0-0)

(Dagbladet): I kveld var stunden kommet til at David Moyes skulle få et gjensyn med Everton.

Hjemme på Old Trafford skulle United fortsette sin rekke med sju kamper uten tap - og ikke minst forsvare sjefens ære, i kampen mot hans arvtager i Everton, Roberto Martinez.

Første gang på 21 år Moyes, som var manager i Everton i 11 sesonger, kunne ikke før kampen love at han skulle juble stille om United skulle score.

- Det har jeg ikke planlagt, det er ikke noe jeg har tenkt på. Jeg er i Manchester United nå, det tror jeg alle forstår.

Men med fem minutter igjen av ordinær tid var det noen helt andre enn David Moyes som fikk noe å juble for.

Da sendte Lukaku ballen inn i feltet. Den gikk forbi alle, og før de Gea fikk hindret, hadde Oviedo satt den inn i nettet.

 NÆRE:  Manchester United hadde flere store sjanser iløpet av kampen - men uten uttelling. Her har akkurat Ryan Giggs headet rett utenfor. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
NÆRE: Manchester United hadde flere store sjanser iløpet av kampen - men uten uttelling. Her har akkurat Ryan Giggs headet rett utenfor. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix Vis mer

Dermed vant Everton for første gang på Old Trafford på 21 år.

Store United-sjanser Everton startet omgangen offensivt. Men ved tjue spilte minutter var det ingen store sjanser å skrive hjem om.

I det 25. minutt var 40-åringen Ryan Giggs nær ved å heade United i ledelsen, men dessverre for Moyes og de røde gikk ballen centimetre utenfor.

Få minutter senere var også Wayne Rooney nære på. Fra rundt 18 meter fyrte han av, ballen endret retning via en Everton-fot, og så ut til å skulle ende i mål. Everton-keeper Tim Howard sto lamslått, men kunne puste lettet ut da ballen gikk rett i stolpen.

Etter United-offensiven hentet Everton seg inn igjen, men greide aldri komme næremere enn flere skudd i David de Gea i første omgang.

Rett før pause fikk Rooney nok en sjanse til å sette inn 1-0, hadde det ikke vært for at ballen gikk mellom beina på 28 åringen, da han skulle forsøke å sette den i mål. Det hjalp heller ikke på at Bryan Oviedo ga Rooney nok en sjanse, ved å sende ballen tilbake til United-spissen.

Fem poengs forsprang I andre omgang viste Patrice Evra at han hadde lært av Everton-spillerne fra første omgang - og fyrte av rett i keeper Tim Howards. Også Everton-innbytter Gerard Deulofeu hadde sin sjanse: På løp ender han med å sette ballen rett i de Gea.

Etter 70. spilte minutter var United svært nære. Først måtte Tim Howard gi retur på en heading fra Evra, før Welbeck headet returen i tverligger.

I det 85. minutt sørget Oviedo for at Roberto Martinez greide det Moyes aldri greide: Å vinne på Old Trafford.

- Jeg er veldig fornøyd med kampen, og for å score mål. Vi visste at om vi vant denne kampen ble vi topp fire, sier målscoreren etter kampen.

Dermed har Everton fem poengs forsprang på Manchester United.

- Du kan tenke deg; det var noe vi måtte gjøre. Det var en tøff kamp i dag, men vi var gode. Det å vinne kampen var noe vi fortjente, sier en fornøyd Roberto Martinez etter kampen.