David Moyes om United-jobben:

Moyes advarer Solskjær

Men den tidligere United-manageren liker nordmannens nye plan.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjær før avreise fra Manchester til Norge. Han er hjemme noen dager før laget møter Kristiansund på Ullevaal tirsdag. Foto: NTB Scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjær før avreise fra Manchester til Norge. Han er hjemme noen dager før laget møter Kristiansund på Ullevaal tirsdag. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter 11 gode år i Everton, har David Moyes' karriere hatt en nedadgående kurve. Manageren har vært i fire klubber etterpå, men har bare vart én sesong i hver av dem. Best huskes han for tiden i Manchester United, hvor han ble plukket som etterfølger til selveste Sir Alex Ferguson.

Perioden i drømmejobben gikk imidlertid ikke etter planen, og skottens regjeringstid blir sett på som en fiasko. Verken Louis van Gaal eller José Mourinho har heller klart å løfte United opp til gamle høyder, og nå er det Ole Gunnar Solskjær som har den tilsynelatende umulige oppgaven.

I et nytt intervju advarer Moyes nordmannen.

- Jeg tror det blir en ny tøff sesong for Ole, men han forsøker å gjøre alt riktig. Jeg håper at det går bra for ham, men forventningene er enorme, sier han i et intervju med Mirror.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Paralleller med Ronaldo

United har brukt enorme summer på nye spillere under van Gaal og Mourinho. Mange av signeringene har vært etablerte stjerner, men Solskjær har valgt en annen linje. Nordmannen har vært klar på at han ønsker unge, britiske spillere, og så langt i sommer har Daniel James (21) og Aaron Wan-Bissaka kommet inn portene på Old Trafford.

Moyes liker det han ser.

MANAGER: David Moyes. Foto: Simon Davies/Prosports/REX
MANAGER: David Moyes. Foto: Simon Davies/Prosports/REX Vis mer

- De har valgt å signere unge spillere, og når du ser tilbake kjøpte de Wayne Rooney fra oss i Everton da han var 18 år. Cristiano Ronaldo var også 18 år da han kom. Gjennom åra har de hatt en strategi om å signere unge spillere og mange av dem har vært framtidige stjerner, sier 56-åringen.

- Jeg tror Manchester United trenger å følge sine gamle verdier, legger han til.

Moyes er for øyeblikket arbeidsløs.

Enorme forventninger

Moyes følte at United-jobben var perfekt for ham da han tok over i 2013. Han er frustrert på seg selv fordi det gikk som det gikk, og skulle gjerne hatt en mulighet til å rette opp inntrykket.

Det er noe helt annet å lede Manchester United enn Everton, og nå er det Solskjær som må leve med presset i Englands største fotballklubb.

- Når du blir manager i Manchester United forventes det at du vinner hver kamp. Og når du vinner, forventes det at gjør det med stil. Samtidig forventes det at du scorer mange mål.

- Dette er Ole klar over, og han vet at han må gjøre det bra.

Manchester United har vunnet samtlige kamper i sesongoppkjøringen, og tirsdag venter Kristiansund på Ullevaal stadion. I serieåpningen møter de Chelsea, og presset på å prestere er der fra første avspark.