KATASTROFALT: David Moyes har hatt en katastrofal førstesesong som Manchester United-manager, men skotten er ikke redd for å få sparken. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB Scanpix
KATASTROFALT: David Moyes har hatt en katastrofal førstesesong som Manchester United-manager, men skotten er ikke redd for å få sparken. Foto: Reuters/Phil Noble/NTB ScanpixVis mer

Moyes avviser at han sitter utrygt

Skotten har hatt en katastrofal førstesesong.

David Moyes har hatt en katastrofal førstesesong som Manchester United-manager, men skotten er ikke redd for å få sparken.

Uniteds supportere har vært tålmodige med Moyes siden han tok over for Alex Ferguson i fjor sommer, men de siste ukene har flere og flere vendt seg mot 50-åringen.

Dråpen som fikk begeret til å renne over for mange, var søndagens ydmykende 0-3-tap for erkerival Liverpool på hjemmebane. Etter den kampen har også britisk presse begynt å stille spørsmål om skotten er rett mann for United.

På pressekonferansen før onsdagens møte med Olympiakos fikk Moyes spørsmål om han frykter å få sparken, men den hardt pressede manageren sa det ikke er et tema.

- Min framtid har ikke endret seg. Jeg har en fantastisk jobb og vet hvilken retning vi skal ta. Sesongen har ikke vært som jeg hadde håpet, men jeg har planene klare som skal settes i spill når tiden er inne, sa Moyes.

- Tenker langsiktig Den tidligere Everton-manageren sier han ikke har diskutert framtiden med klubbledelsen. - Det har ikke vært et tema. Jeg har en seksårskontrakt. Denne klubben tenker ikke kortsiktig, men langsiktig, sa han.

Mot Olympiakos må United snu 0-2 fra kampen i Hellas for tre uker siden.

De fikk den verst tenkelige oppladningen med 0-3-tapet for Liverpool søndag, og spillerne ser ut til å være i akutt mangel på selvtillit og spilleglede.

- Det viktigste nå er å komme oss gjennom kampen mot Olympiakos. Vinner vi den, vil det være et stort løft for oss. Vi har tro på oss selv og må vise det ved å spille godt.

Langt bak United vant ligaen under Fergusons siste sesong i fjor, men er bare nummer sju med ni kamper igjen denne sesongen. De er hele 18 poeng bak serieleder Chelsea.

Det siste håpet om å vinne noe denne sesongen hviler på mesterligaen, men det kan bli knust mot Olympiakos onsdag.

Selv om United skulle gå videre tror uansett de færreste at laget har noe å stille opp med i kamp mot Europas storklubber.

- Verdens største klubb Moyes er uansett optimist med tanke på framtiden.

- Dette er verdens største klubb, og vi skal reise oss igjen, sier han.

Likevel skriver ESPN tirsdag at flere styremedlemmer nå er åpne for å sparke Moyes hvis resultatene ikke snart blir bedre.

Anonyme kilder skal ha fortalt at Ferguson fortsatt har tro på etterfølgeren, men at han ikke støtter ham like høylytt overfor styret som før.

Moyes sier Ferguson hjelper ham gjennom krisen.

- Jeg snakker med ham ofte. Både han og Ed Woodward (Uniteds styreleder) støtter meg, sier Moyes.

(NTB)