Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes bannlyste journalist som publiserte korrekte lagoppstillinger

Går i Fergusons fotspor.

BETENKT: David Moyes har måtte tåle mange kritiske spørsmål på pressekonferanser i det siste. Framover blir det i alle fall én journalist mindre. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix
BETENKT: David Moyes har måtte tåle mange kritiske spørsmål på pressekonferanser i det siste. Framover blir det i alle fall én journalist mindre. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS / NTB Scanpix Vis mer

Sjekk Dagbladets oddstips her!

(Dagbladet): Sir Alex Ferguson var beryktet for å utestenge journalister han følte stilte upassende spørsmål, såvel som journalister som publiserte lagoppstillinger før de var offentliggjort av klubben.

Fergie prøvde blant annet å få AP-journalist Rob Harris utestengt for et Giggs-spørsmål i 2011, men Uefa fikk siste ord i saken, så skotten fikk ikke viljen sin.

- Jobben min Nå har en annen skotte tatt over pressekonferansene på Old Trafford, uten at regimet ser ut til å være endret nevneverdig.

Denne uka ble nemlig Mirror-journalist David McDonnell bannlyst fra Manchester Uniteds pressefasiliteter. Grunnen er, ifølge McDonnell selv, at han hadde kilder som ga ham lagoppstillinger, hvorpå han publiserte disse på nettsidene til Mirror, samt på Twitter-profilen sin.

- Det er en managers jobb å holde laguttaket hemmelig så lenge som mulig, sånn at ikke mostanderen får en fordel av å vite hvilke elleve de komme til å møte. På samme måte er det en journalists jobb å finne ut hvilke elleve som skal starte. Uavhengig om det er Manchester United eller Macclesfield som spiller, ønsker offentligheten å vite lagoppstillingene så tidlig som muliger, skriver journalisten selv på nettsidene til Mirror.

Nye tider McDonnell skriver også at Fergusons regime etter hvert ble så strengt at det sjelden eller aldri kom faktiske lekkasjer fra garderoben om hvem som hadde fått skottens tillit. Nå er det derimot nye tider, og Moyes ser ikke ut til å ha like god kontroll, mener McDonnell.

- Så gjenstår det å se om den trenden fortsetter, skriver han.

United møter West Ham klokka 16:00 i dag. Kampen følger du i vårt fotballstudio.

PS! Også Ole Gunnar Solskjær har gjort som gamlesjefen sin. I sommer boikottet han nemlig tidligere Dagbladet-, nå NRK-journalist, Erik Hattrem. Boikotten varte i en måneds tid.