DRÅPEN: Det var etter denne kampen, bortetapet mot Olympiakos 25. februar, at Manchester Uniteds eiere, den mektige Glazer-familien, bestemte seg for å sparke David Moyes. Foto: AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS / NTB Scanpix
DRÅPEN: Det var etter denne kampen, bortetapet mot Olympiakos 25. februar, at Manchester Uniteds eiere, den mektige Glazer-familien, bestemte seg for å sparke David Moyes. Foto: AFP PHOTO / ANGELOS TZORTZINIS / NTB ScanpixVis mer

- Moyes ble egentlig sparket etter denne kampen

United-spillerne visste alt.

(Dagbladet): Den endelige bekreftelsen på at David Moyes er ferdig som manager i Manchester United kom i dag tidlig.

Klubblegende Ryan Giggs er allerede blitt gitt sjefsansvaret ut sesongen, men ryktene og spekulasjonene om hvem som skal ta over en av klodens heiteste sjefsstoler på permanent basis er allerede i full gang.

Samtidig som nye rykter skapes, kommer det stadig ut flere detaljer om Moyes' regime på Old Trafford. Vanligvis troverdige The Independent skriver i ettermiddag at skottens skjebne i United ble beseglet allerede 25. februar.

Mulig styregodkjenning Da ble United rundspilt og utklasset av Olympiakos i Aten, og tapte 2-0. Independent skriver at Glazer-familien bestemte seg allerede da, og at beslutningen også kan ha blitt godkjent av klubbens styre.

Informasjonen samsvarer med en sak fra Mirror i ettermiddag. Avisa skriver at flere United-spillere hadde fortalt venner og bekjente at Moyes skulle avskjediges allerede før søndagens 0-2-tap for Everton på Goodison Park.

Independent skriver at grunnen til at storklubben holdt igjen informasjonen om sparkingen helt til nå, er at Champions League-spill neste år er uoppnåelig.

Klausul Det utløser en prestasjonsbasert klausul i kontrakten, som gjør at United nå slipper unna med å betale Moyes én årslønn istedenfor fem.

Moyes må dermed nøye seg nærmere 50 millioner kroner når han svinger ut døren i Manchester United.

50-åringen har med andre ord nok til salt på maten inntil han tar over et nytt lag.