SKJERPINGS: Både Petter Myhre og Rune Bratseth tror David Moyes kommer til å bli sittende, men at det skal for alvor begynner å haste om Manchester United skal blande seg inn i noen form for gullkamp. Foto: NTB Scanpix / AFP / Fotomontasje
SKJERPINGS: Både Petter Myhre og Rune Bratseth tror David Moyes kommer til å bli sittende, men at det skal for alvor begynner å haste om Manchester United skal blande seg inn i noen form for gullkamp. Foto: NTB Scanpix / AFP / FotomontasjeVis mer

Moyes blir sittende, men ligagullet glipper

United-dommen fra ekspertene.

(Dagbladet): Med gårsdagens tap for Everton, ligger nå Manchester United hele tolv poeng bak serieleder Arsenal.

Enda verre for de røde, både Arsenal, Liverpool, Manchester City, Chelsea, Everton og Tottenham tok tre poeng i sine respektive midtuke-kamper.

- Hadde det vært City... Selv sier manager David Moyes at toget ikke har gått med tanke på tittelkampen. TV 2s Premier League-ekspert, Petter Myhre, tror heller ikke alt håp er ute, men er klar på at det skal bli tøft for de regjerende mesterne.

- Hadde det vært Manchester City som ledet med samme margin, hadde jeg nok sagt at det var over. Arsenal har vært fantastiske i år, men på grunn av de siste års svakheter, spesielt på topp, er det enda litt tidlig å si, sier Myhre til Dagbladet.

Viasat-ekspert Rune Bratseth tror også det skal bli tøft for Moyes' mannskap å gjenta fjorårsbragden, men peker på at det ennå er lenge igjen.

- De skal slite med ligagullet, siden det er såpass mange av konkurrentene som har skaffet seg forsprang. Men jeg vil ikke avskrive dem, det er fryktelig mange poeng som skal deles ut. Jeg vil tippe United bak Arsenal, Manchester City og Chelsea, sier Bratseth til Dagbladet.

Savner målene til van Persie For det har vært flere bekymringstegn på Old Trafford den siste tiden. Laget har manglet kontinuitet sentralt i banen, både i forsvaret og på midten, og fremover har de vært skrekkelig avhengige av Wayne Rooney.

Før gårsdagens oppgjør mot Moyes' gamle arbeidsgiver, hadde 28-åringen fem mål og fire målgivende pasninger på de siste fem kampene. Uten ham hadde det sett enda mørkere ut, men i skrivende stund har laget bare scoret åtte mål på hjemmebane. Det er færre enn tabelljumbo Sunderland.

TAP: David Moyes og Roberto Martinez under gårsdagens oppgjør på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
TAP: David Moyes og Roberto Martinez under gårsdagens oppgjør på Old Trafford. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

Bratseth har sett United i flere kamper og trekker fram United-midtbanen og Robin van Persies skade som årsaker til resultatsvikten.

- Van Persie øste jo inn mål forrige sesong. United har gjort gode kamper innimellom, det er bare småting som ikke fungerer. Og så må spillerne forholde seg til ny trener.

Myhre nevner flere faktorer, men mener også at de i siste to kampene er to spillere som har blitt sårt savnet.

- De sliter spesielt sentralt på midten. Den midtbanen er ganske enkelt ikke god nok til å matche de aller beste. I år har de i tillegg fått en skade på Michael Carrick. Når Robin van Persie også er ute, sier det seg selv at det svekker Uniteds muligheter til å vinne kamper betraktelig, sier han.

- Vil virke handlekraftige Moyes innrømmet selv overfor pressen etter gårsdagens oppgjør at det er mye som skal til for at laget hans skal klare å gjenta bedriften fra fjoråret, men at det langt på vei er mulig.

- Vi har en lang vei å gå. Vi må spille god fotball og vinne skrekkelig mange kamper i innspurten om vi skal være i toppen mot slutten, men ja - jeg tror vi kan klare det, sier Moyes til Manchester Evening News.

Myhre tror i utgangspunktet at styret på Old Trafford mener alvor når de snakker om viktigheten av kontinuitet, men skulle klubben ende der de ligger i dag vil nok alternativer bli diskutert i maktens korridorer, såvel som i pressen.

SAVNES: Både Robin van Persie og Michael Carrick har blitt dypt savnet de siste kampene. Foto: AP Photo/Jon Super
SAVNES: Både Robin van Persie og Michael Carrick har blitt dypt savnet de siste kampene. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer

- Uteblir resultatene over lengre tid med nye trenere, så kommer presset utenfra. Da er det ofte slik at ledelsen tar tidlige grep for å virke handlingskraftige. Det er klart at det kan skje også i United, selv om det nok ikke vil bli tema før sesongen er over.

Bratseth tror derimot ikke Moyes vil få fyken,  uansett hva som skjulle skje innenfor rimelighetens grenser.

- Jeg tenker at han får tid, det tror jeg. I går var det litt marginer i mot, Manchester United var vel så gode som Everton. Man skal se bak resultatene, som man sier, sier Bratseth.