Moyes: Dette er ikke vendepunktet

United til kvartfinalen etter trippel fra van Persie.

Manchester United - Olympiakos 3-0 (3-2, sammenlagt)

(Dagbladet): Etter 2-0-tapet i Hellas og et ydmykende 3-0-tap for Liverpool søndag, var det et revansjesugent Manchester United-lag som entret gressteppe på Old Trafford.

3-0 var det resultatet United trengte, og det greide de.

- Jeg ser ikke på denne kampen som et vendepunkt. Hver gang vi har hatt en bra kamp, har vi ikke klart å følge den opp med en ny, sier David Moyes.

- Vi skal fortsatt kjempe i denne turneringen, men det er mange gode lag igjen. Det vil bli tøft.

Energisk start Det var to lag som ville mye på Old Trafford. Det viste kampens ti første minutter. Dommer Björn Kuipers delte ute hele tre gule kort på kampens tre første taklinger.

United fikk tidlig kampen inn i det sporet de ønsket. Foruten om en Olympiakos-sjanse før 20 minutter var spilt, kontrollerte vertene.

Wayne Rooney var nære, men headingen traff stolpen. United-supporterne hadde søndagens tap for Liverpool friskt i minne. Da fikk gjestene hele tre straffespark. Nå var det endelig Uniteds tur.

Van Persie-trippel Olympiakos hadde ingen grunn til å klage da Robin van Persie ble dyttet over ende. Straffesparket var nederlenderen fast bestemt på å ta selv. Selv om Olympiakos-keeper Roberto var på forsøket, kunne United juble for ledelse etter 24 minutter.

Mens Robin van Persie igjen kunne juble for en nettkjenning framover på banen, sto en annen matchvinner fram i den andre enden.

 LETT JOGG:  David Moyes kunne smile etter at Champions League-avansementet var sikret. Her jogger han inn til den andre omgangen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES
LETT JOGG: David Moyes kunne smile etter at Champions League-avansementet var sikret. Her jogger han inn til den andre omgangen. Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES Vis mer

David De Gea fikk vist hvor god han kan være da seks minutter gjenstod av den første omgangen. To gode skuddforsøk kom fra gjestene, mens spanjolen reddet begge på mesterligvis.

En god United-kveld ble enda bedre da Robin van Persie satte foten til et Rooney-innlegg idet matchuret passerte 45 minutter. United ledet med to, lagene var like langt før den siste omgangen.

Keepermat Men nederlenderen var ikke ferdig for kvelden. Da Danny Welbeck ble felt på 20 meter, tok han vare på frisparket.

Wayne Rooney hoppet over ballen før van Persie skjøt mot det lengste hjørnet.

Roberto rørte ikke på seg, og frisparket gikk rett i mål.

 STRAFFESPARK:  Robin van Persie felles og United tildeles straffespark. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix.
STRAFFESPARK: Robin van Persie felles og United tildeles straffespark. Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix. Vis mer

Spenningen i kampen var likevel ikke over. Gjestene fra Hellas trengte bare en scoring for å sikre seg kvartfinalebilletten.

Skadet United ga fra seg kontrollen i kampen, og lot Olympiakos ta over banespillet. Grekerne fikk trykket vertene tilbake, likevel kom aldri de store mulighetene.

Kveldens mann Robin van Persie fikk seg en smell med to minutter igjen av ordinær tid. Tremålsscoreren måtte byttes av, men det gjorde ingenting. For de tre målene var nok til å sende United videre i Champions League.