Moyes ga blaffen i sentralt råd fra Sir Alex Ferguson

Verste United-start på 24 år.

KRISESTART:  David Moyes og Manchester United. FOTO: NTB SCANPIX
KRISESTART: David Moyes og Manchester United. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): David Moyes (50) har fått en tøff start som trener i Manchester United. To seirer, en uavgjort og tre tap skaper rystelser på Old Trafford.

United har på ingen måte spillermateriale som skulle tilsi at det er et lag på nedre halvdel i Premier League. Derfor letes det med lys og lykter etter årsaker. Og kanskje har det noe med rådet Sir Alex Ferguson (71) ga Moyes, og som sistnevnte ikke tok til følge.

Da Ferguson gikk av i sommer, rådet han tidligere Everton-manager Moyes til å beholde støtteapparatet i klubben. Så skjedde ikke.

Egne folk Tidligere keepertrener Eric Steele ble ikke med videre. Det samme var tilfelle med Fergusons assistenttrener Mike Phelan og førstelagets trener Rene Meulensteen.

Moyes ønsket sine egne folk i støtteapparatet - som Steve Round, Jimmy Lumsden og Chris Woods.

Tidligere keepertrener Eric Steele sier til magasinet «United We Stand» at han var svært interessert i å fortsette under Moyes, men at 50-åringen gikk for sine egne folk.

- Han (Moyes) snakket med meg, Mick (Phelan) og Rene (Meulensteen). Jeg fortalte ham at jeg syntes det var en modig beslutning. Han lyttet til managerens råd (Sir Alex), men ønsket sine egne menn, forteller Steele.

Han fortsetter:

- Jeg ville ikke forlate klubben. Hvorfor skulle jeg det? Jeg visste at David skulle komme, og lurte på hvem han ville velge

- Du hadde United-perspektivet, der manageren sa:  Hold på det vi har, bevar kontinuiteten. Jobb med folkene vi har, og de vil guide deg gjennom hverdagen. Du tar over en maskin . Du har gått fra «Marks and Spencer» til «Harrods».

- Og så har du David-perspektivet, som jeg forstår. Jeg kjenner ham profesjonelt. Jeg vet hvordan han jobber, og ønsket hans om å være hands-on. Jeg klandrer ham ikke for det.

Forandringer Steele peker også på noen andre sentrale forandringer i United.

- Paul Scholes ga seg - for godt denne gangen. Og styreleder David Gill trådte til side. Det var store forandringer.

For United-supporterne på Old Trafford var det smertefullt å se David Moyes rusle mot garderoben etter 1-2-tapet for West Bromwich lørdag. Selv med Robin van Persie tilbake, presterte klubben flaut.

Neste kamp i Premier League er borte mot Sunderland. Før den tid reiser Moyes og hans menn til Ukraina. Der møter de Shakhtar Donetsk i Champions League.

For hver kamp uten seier øker presset på Moyes.