Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Moyes har fått over en milliard kroner å handle for

Men kan ende opp med å ikke bruke noe av det.

FORFERDET: Swansea sjokkerte Old Trafford-publikummet da de vant der for første gang, og samtidig slo ut Manchester United i FA-cupens tredje runde. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix
FORFERDET: Swansea sjokkerte Old Trafford-publikummet da de vant der for første gang, og samtidig slo ut Manchester United i FA-cupens tredje runde. Foto: REUTERS/Russell Cheyne/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet) Manchester United under David Moyes har vært i beste fall middels, sammenlignet med hva forgjengeren Sir Alex Ferguson utrettet. I Premier League virker tittelhåpet å være ute for den regjerende mesteren, og i helgen ble de røde slått ut fra FA-cupen av Swansea hjemme på Old Trafford.

Fansens krav om forsterkninger av stallen ble ikke akkurat noe mindre av den grunn.

Moyes selv har sagt at han ikke er glad i januarvinduet, fordi man ikke alltid kan få tak i de spillerne man vil ha.

- Vi ønsker å hente inn folk, men er spillerne vi ønsker tilgjengelige i januar? Sannsynligvis ikke. Derfor er det heller ikke noe poeng for meg å hype opp at vi kommer til å hente nye spillere, sa Moyes på en pressekonferansen på Old Trafford forrige uke.

Koke noe i hop? Men nå har han i alle fall fått midler til rådighet, skal vi tro Mirror.

Avisa hevder at skotten har fått lovnader om 100 millioner pund, eller en drøy milliard kroner, til spillerkjøp denne måneden.

Blant de som har blitt nevnt som aktuelle er blant annet Atlético Madrid-spilleren Koke og Ahtletic Bilbaos midtbannespiller Ander Herrera. Sistnevnte ble forsøkt hentet til Manchester i fjor sommer, men overgangen gikk i vasken.

Også Moyes' tidligere elev i Everton, Leighton Baines, nevnes hyppig.

Ligacup-håp I kveld er United på tur for å spille bortekamp mot Sunderland, hvor de må klare seg uten Wayne Rooney og Robin van Persie, som trolig ikke er tilbake fra skadene sine. Matchen er den første av to ligacupens semifinale.

Ligacupen er nok det største håpet Moyes har på å vinne et trofé i sin første sesong som manager i Manchester. FA-cupen er som sagt uaktuelt, og i ligaen er det elleve poeng til toppen. Champions League er også en mulighet, men naturligvis vanskeligere å vinne enn ligacupen.

Hva mener du - bør Moyes forsterke stallen i januarvinduet, eller være mer tålmodig?