Moyes hardt ut mot oppsettet av terminlista

Hevder Manchester United blir straffet for fjorårssesongen.

KRITISK: David Moyes hevder Manchester United får en tøff start i Premier League på grunn av den gode sesongen i fjor. Foto: EPA/MICK TSIKAS/NTB Scanpix
KRITISK: David Moyes hevder Manchester United får en tøff start i Premier League på grunn av den gode sesongen i fjor. Foto: EPA/MICK TSIKAS/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Manchester United vant Premier League med elleve poeng ned til rival Manchester City som ble nummer to. Den komfortable seiersmarginen har fått følger for de røde, skal vi tro manager David Moyes.

- Jeg håper det ikke er fordi Manchester United vant tittelen ganske komfortabelt forrige sesong at terminlista har blitt gjort mye vanskeligere, sier Moyes ifølge The Telegraph.

Moyes mener Manchester United har fått den tøffeste trekninga på 20 år. Manchester United åpner med bortekamp mot Swansea, før de tar imot Chelsea på Old Trafford allerede i andre kamp. I den tredje kampen venter Liverpool på Anfield, og i den femte skal den regjerende seriemester til Etihad for å bryne seg på Manchester City.

- Jeg finner det vanskelig å tro at det var slik «ballene kom ut av sekken», det er helt sikkert, sier Moyes, som med det hevder at oppsettet av terminlista ikke er tilfeldig.

Tilfeldig Terminlista i England settes opp i en nøye planlagt prosess. Premier League har svart på beskyldningene fra den nye Manchester United-manageren.

- David (Moyes) har fortalt oss om sine bekymringer. Vi har forsikret ham om at hele prosessen er tilfeldig. Han har akseptert de forsikringene, sier en talsmann for Premier League ifølge Sky Sports.

Tittelutfordrer Manchester City møter Newcastle (h), Cardiff (b), Hull (h), Stoke (b) i de fire første kampene før derbyet i femte runde. Chelsea har på sin side Hull (h), Aston Villa (h), Manchester United (b), Everton (b) og Fulham (h) i de fem første kampene.