GULL: Tidligere United-trener René Meulensteen (t.v) mener den største feilen David Moyes gjorde var at han ikke hørte på gode råd fra de som allerede var i klubben da han tok over. Her med assisterende manager Mick Phelan, som også forlot United, og tidligere manager  Alex Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB Scanpix
GULL: Tidligere United-trener René Meulensteen (t.v) mener den største feilen David Moyes gjorde var at han ikke hørte på gode råd fra de som allerede var i klubben da han tok over. Her med assisterende manager Mick Phelan, som også forlot United, og tidligere manager Alex Ferguson. Foto: AP Photo / Jon Super / NTB ScanpixVis mer

- Moyes ignorerte alle råd og ville gjøre ting på sin egen måte

Derfor mislyktes han i United, mener Meulensteen.

(Dagbladet): Mangt har vært sagt og skrevet om David Moyes de siste dagene.

Mandag verserte nyheten om sparkingen i alle medier, og tirsdag morgen kom klubben med bekreftelsen: Moyes dager i Manchester United var talte.

Samme dag listet engelske aviser opp smørbrød-lista over hvilke feil manageren hadde gjort i sin korte tid i klubben.

I går ble det kjent hvordan spillerne har oppført seg mot den nå tidligere manageren.

Blant annet lo de av Moyes da han hadde høytlesning fra selvhjelpsboka «Good to Great» på flyet hjem etter tapet mot Olympiakos, lekket nyheter fra laget og veddet på når han skulle få sparken.

Kjørte sitt eget løp Og som kjent er man på glattisen hvis man ikke har den respekten som kreves blant spillerne. Det hele endte med at skotten takket alle i klubben - bortsett fra spillerne.

Men skal vi tro René Meulensteen, som var trener for Uniteds A-lag fra 2007 til 2013, så gjorde David Moyes en gigantisk feil med en gang han tok over klubben i fjor sommer.

Han nektet å høre på gode råd fra de som hadde jobbet i klubben i åresvis og som har opplevd stor suksess med Ferguson.

Og det slo tilbake på Moyes selv, mener Meulensteen.

- David ignorerte de solide rådene som han fikk av de som jobbet i støtteapparatet, og ville gjøre ting på sin egen måte. Det hadde han selvfølgelig all rett til, men jeg tror det slo tilbake på ham selv, fortalte Uniteds tidligere trener til den amerikanske radiostasjonen SiriusXM i går, skriver Guardian.

Da Moyes kom til klubben i fjor sommer tok han med seg sine egne folk fra Everton, og endevendte på det meste.

Ønsket ikke å bli Det førte til at en rekke av Fergusons viktige støttespillere forsvant, deriblant Meulensteen, assisterende manager Mike Phelan og keepertrener Eric Steele.

Muelensteen ble tilbydd en mindre viktig rolle av den nye manageren, men takket nei.

- Etter noen møter med Moyes om den kommende sesongen, ble det mer og mer tydelig for meg at han ville ta med seg sine egne folk og gjøre ting på hans egen måte. Jeg følte at ting kom til å bli en så dramatisk forandring i min jobb, så jeg ønsket ikke å bli, forteller Meulensteen, som også tidligere har jobbet med både ungdoms- og reservelaget til United.

Han tok før jul over Fulham etter Martin Jol, men ble erstattet med Felix Magath i februar.

Alex Ferguson pekte selv ut sin etterfølger, men i går ble ble Moyes-banneren «The Choosen One» fjernet fra Old Trafford - som om 51-åringen var en del av vårrengjøringen.

- Undervurderte størrelsen For Moyes sin del, så tror ikke Meulensteen at 51-åringen skjønte hva han gikk til da han takket ja til United-jobben.

- Man skal ikke glemme at David var en respektert manager i Premier League og jobbet med Everton på en god måte i elleve år. Men jeg forsøkte å advare ham: «Forstår du at dette er som å gå fra en yacht til en cruisebåt? Det er så stor forskjell det er på klubbene», forteller den tidligere United-treneren i radiointervjuet.

- Og det er ikke bare jobben på banen som er større. Det er alt som er en del av Manchester United; spillerne, måten jobben utføres på, presset, stilen og identiteten. Og jeg tror at han undervurderte størrelsen på jobben. Selvfølgelig er det lett å være etterpå-klok, men jeg tror at det var det som kostet ham jobben, mener Meulensteen. 


IGNORERTE: David Moyes nektet å høre på gode råd fra de som hadde jobbet i klubben i åresvis og som har opplevd stor suksess med Ferguson, sier René Meulensteen. Foto: NTB Scanpix
IGNORERTE: David Moyes nektet å høre på gode råd fra de som hadde jobbet i klubben i åresvis og som har opplevd stor suksess med Ferguson, sier René Meulensteen. Foto: NTB Scanpix Vis mer