SNAKKER PÅ SEG FANSEN: David Moyes' uttalelser om at United må strekke seg etter Manchester Citys standaed faller ikke i god jord hos Manchester Uniteds supportere på sosiale medier. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIX
SNAKKER PÅ SEG FANSEN: David Moyes' uttalelser om at United må strekke seg etter Manchester Citys standaed faller ikke i god jord hos Manchester Uniteds supportere på sosiale medier. Foto: EPA/PETER POWELL/NTB SCANPIXVis mer

Moyes-intervjuet som får United-fansen til å frese

- Han gjør det ikke lettere for seg selv.

(Dagbladet): Tålmodigheten med manager David Moyes er stadig mindre hos mange Manchester United-supportere.

Under og etter gårsdagens tap mot byrivalen Manchester City måtte vakter på stadion beskytte både manageren selv og banneret til hans ære på Stretford End.

Etter kampen ga Moyes som normalt et intervju til Sky Sports, hvor han relativt nøkternt og realistisk oppsummerte situasjonen.

Antakelig i overkant defensivt og realistisk for mange supporteres smak. Spesielt reagerer mange United-fans, blant annet via Twitter, på det Moyes svarer når han blir spurt om han tror det var ligamesteren de møtte:

- Vi møtte et veldig godt lag, og det er en slik standard og et nivå vi selv må prøve å strekke oss etter i øyeblikket, svarte Moyes i TV-ruta.

Resignerte fans Og selv om City har 14 poeng mer enn United til tross for to kamper mindre spilt, er det vanskelig for mange United-supportere å akseptere at manageren deres vil «prøve å strekke seg etter» nivået til City.

- Han gjør det ikke lettere for seg selv. Det har vært sånn en periode - måten han ordlegger seg på. Man kan selvsagt si at vi vil være på best mulig nivå, men det er måten man sier det på, sier United.no-redaktør Dag Langerød til Dagbladet.

Langerød var selv på Old Trafford i går, og sier han hørte flere andre reagere på måten Moyes ordla seg på. Han sier også at det nesten tristeste å oppleve på vei ut av stadion i går, var resignasjonen blant mange United-fans.

SINT MANN: En United-supporer blir tatt hånd om av stadionvakter etter å ha skreket til United-manager David Moyes (utenfor bildekanten) mot slutten av gårsdagens kamp mot Manchester City. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix
SINT MANN: En United-supporer blir tatt hånd om av stadionvakter etter å ha skreket til United-manager David Moyes (utenfor bildekanten) mot slutten av gårsdagens kamp mot Manchester City. Foto: Peter Powell, EPA / NTB Scanpix Vis mer

- Normalt sett ville man vært knust, men i går var man litt motløs og likgyldig. Dårlig humor og galgenhumor er det eneste man møter det med.  Normalt sett kunne det vært sinne, sier han.

Tung United-tid Tidligere NRK-bauta Arne Scheie så kampen på TV. Han har selv et knallrødt hjerte, og var tilstede på Manchester-derbyet allerede i 1968. Kampen ble spilt på Maine Road og endte 0-0.

Etter 0-3 i går beskriver Scheie byderbyet som den aller verste kampen å tape.

- Dette er en tung tid for de som følger med Manchester United. Det er ikke noe tre som vokser i himmelen. Men at det skulle skje så fort, at det skulle komme så raskt, var jeg ikke forberedt på, sier Scheie til Dagbladet.

- Hva tenker du om kampen?

- Det var ett lag som var i særklasse best, og det var City. Jeg tenker at det blir tunge tak for United, jeg tenker at de må vinne Champions League. Nå tyder alt på de blir en sesong uten Champions League, og det er ikke morsomt. Det er mange ting å ta tak i.

Scheie mener Moyes' uttalelser om å strekke seg etter Citys standard får være hans egen «business», men slår fast at Alex Ferguson aldri ville sagt det samme.

- Jeg forstår supporterne her, for United er det eneste United og de røde må herje i Manchester. De skal være best i landet. Nå er det snudd, de andre dominerer. De kan vinne ligaen og det kan ikke United. Det er bittert at det er så langt opp, sier 70-åringen.

- Få vil reagere United-redaktør Langerød har vært blant de mer tålmodige supporterne overfor Moyes, men sier at troen på at det skal snu nå er på bunnivå.

BANNERET FÅR BLI: I går ble United-vakter satt tiil å besykkte banneret tilegnet David Moyes på Old Trafford. I dag sier supporergruppa som har hengt det opp at det skal bli. AFP /PAUL ELLIS/NTB SCANPIX
BANNERET FÅR BLI: I går ble United-vakter satt tiil å besykkte banneret tilegnet David Moyes på Old Trafford. I dag sier supporergruppa som har hengt det opp at det skal bli. AFP /PAUL ELLIS/NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg kommer ikke til å si at Moyes må få sparken, men jeg tror veldig få Manchester United-fans vil reagere om noe skjer. Jeg tror han overlever dette, men han lever på en knivsegg, sier han.

Scheie kan ikke se for seg hvem som skal erstatte Moyes per i dag, og ønsker ingen overilte handlinger fra United-styret.

- Jeg håper evalueringen starter etter sesongen, sier den tidligere fotballkommentatoren.

SKAL VÆRE BEST I BYEN: Arne Scheie er overrasket over hvor hurtig det har gått nedover med United under David Moyes.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
SKAL VÆRE BEST I BYEN: Arne Scheie er overrasket over hvor hurtig det har gått nedover med United under David Moyes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer