I SKAMMEKROKEN: Dommer Peter Walton sendte både Manchester City-manager Roberto Mancini og Everton-manager David Moyes på tribunen under sluttminuttene i gårsdagens kamp.Foto: SCANPIX/AP/Dave Thompson
I SKAMMEKROKEN: Dommer Peter Walton sendte både Manchester City-manager Roberto Mancini og Everton-manager David Moyes på tribunen under sluttminuttene i gårsdagens kamp.Foto: SCANPIX/AP/Dave ThompsonVis mer

Moyes irriterte seg over Mancinis gestikulering

City-sjefen beklager basketaket, men risikerer straff.

||| (Dagbladet): I går kveld kokte det over for Manchester City-manager Roberto Mancini da laget hans tapte 2-0 for sterke Everton på hjemmebane i Eastlands.

Mancini mente Everton-boss David Moyes kjælte litt lenge med ballen da det bare gjensto noen minutter igjen å spille, og kastet seg over kollegaen for å få den tilbake i spill.

Men skotske Moyes er ingen pus han heller, og da Mancini tok grep, fikk han svar på invitasjonen.

- Jeg vil snakke med David, og hvis jeg gjorde en feil beklager jeg det, sier italieneren, ifølge Sky Sports.

- Jeg ville bare ha ballen tilbake siden det bare var fem minutter igjen. Det er ikke viktig, vi er ferdige med det. Dommeren utviste oss. Jeg er ikke aggressiv, jeg ville bare ha ballen, sier han.

Fjerdedommer Howard Webb måtte gå mellom for å skille de to kamphanene, og som Mancini forteller så ikke hoveddommer Peter Walton noen annen utvei enn å sende begge på tribunen.

Risikerer bøter
Dermed måtte Everton ro seieren i land uten sjefen på siden, en seier som kom etter scoringer av Mikel Arteta og Tim Cahill, og som gjør at de blå nå virkelig har los på byrival Liverpool i ligasammenheng.

David Moyes sier han ble helt overrumplet av Roberto Mancinis reaksjon da han plukket opp ballen.

- Neste gang kanskje jeg bare lar den passere. Jeg stoppet den fordi vi skulle bytte. Jeg trodde jeg hjalp til, og faktisk bidro til å få spillet raskere i gang. Jeg skjønte ikke hva jeg gjorde galt, sier Moyes, ifølge Independent.

Ifølge samme avis risikere begge managerne straff fra det engelske fotballforbundet FA etter opptrinnet ved sidelinja. Da Arsenal-manager Arsene Wenger gikk i klinsj med daværende West Ham-sjef Alan Pardew i en liknende situasjon i 2006, endte det med en bot på 10 000 pund for franskmannen.

BASKETAK: Da hadde de to allerede vært i klinsj fordi Mancini mente Moyes ikke var rask nok til å gi fra seg ballen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
BASKETAK: Da hadde de to allerede vært i klinsj fordi Mancini mente Moyes ikke var rask nok til å gi fra seg ballen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

Dermed kan det altså fortsatt bli reaksjoner for Roberto Mancini, som i går gjorde sitt beste som angrende synder, ved å gjenta unnskyldningen flere ganger under møtet med pressen, for så å oppsøke Moyes for å gjenta den.

- Jeg skal gå inn på kontoret hans, jeg håper han er der, sa Moyes i går, etter å ha akseptert beklagelsen fra Citys manager.

Gestikulerte for gult
Da brytekampen tok til mot slutten av kampen hadde Everton-manageren allerede irritert seg over at Roberto Mancini gestikulerte mot dommeren når han mente Everton-spillerne fortjente gule kort.

- Det kan kanskje skje noen ganger, jeg vet ikke. Neste gang skal jeg ikke gjøre det, sier Mancini.

- Jeg er frustrert på vegne av spillerne. for jeg syntes de spilte en bra kamp. Det kan skje noen ganger, at det er umulig å score, og i kveld var det umulig. Det var en vanskelig kamp for Everton har en god stall, men jeg synes ikke vi fortjente å tape, sier han.

Tre poeng til Everton betyr at de nå er tre poeng bak Liverpool på sjetteplass, og åtte poeng bak Tottenham på fjerde, med en kamp mer spilt enn londonerne.

Manchester City er nå likt i antall kamper med Spurs, men to poeng bak.

- Jeg mener vi er et godt lag, og tror vi på oss selv kan vi klare fjerdeplassen, sier Roberto Mancini.

FIKK BOT: Arsenal-manager Arsene Wenger ble bøtelagt da han var i en liknende situasjon med Alan Pardew i 2006.Foto: SCANPIX/AFP/GLENN CAMPBELL
FIKK BOT: Arsenal-manager Arsene Wenger ble bøtelagt da han var i en liknende situasjon med Alan Pardew i 2006.Foto: SCANPIX/AFP/GLENN CAMPBELL Vis mer