Moyes-jubel i Suárez' comeback

United slo tilbake mot Liverpool.

TAPTE I COMEBACKET Luis Suárez startet i sin første kamp etter den ti kamper lange utestengelsen for bitingen av Chelseas Branislav Ivanovic. United vant oppgjøret 1-0.  REUTERS/Phil Noble
TAPTE I COMEBACKET Luis Suárez startet i sin første kamp etter den ti kamper lange utestengelsen for bitingen av Chelseas Branislav Ivanovic. United vant oppgjøret 1-0. REUTERS/Phil NobleVis mer

(Dagbladet): Det startet forrykende på Old Trafford, i et oppgjør som betydde mye for begge lag. Manchester United ønsket å legge søndagens forsmedelige 4-1-tap for byrival City bak seg, mens Liverpool ville vise at 1-0-tapet for Southampton på Anfield bare var et irriterende arbeidsuhell. 

Da lagoppstillingene ble offentliggjort en liten time før avspark, så det umiddelbart ut til at Liverpool-manager Brendan Rodgers var den som var villig til å ofre flest friske bein for å avansere fra ligacupens tredje runde.

Omstridte Luis Suárez var tilgjengelig for første gang siden han pådro seg en ti kamper lang karantene for å ha bitt Chelseas Branislav Ivanovic i armen i april. Urugyaneren gikk rett inn på laget.

Hvilte nøkkelspillere På motsatt trenerbenk sto David Moyes oppreist under brorparten av oppgjøret. Med tanke på laguttaket så det imidlertid ikke ut til at han hadde latt seg affisere nevneverdig av det økende presset fra omverdenen.

Wayne Rooney spilte riktig nok fra start, med kapteinsbindet rundt venstrearmen, men stjerner som Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Patrice Evra, Michael Carrick og Danny Welbeck ble alle spart fra start.

Tok kommandoen Direkte fra avspark var det likevel hjemmelaget som dominerte, anført av en svært opplagt Rooney. 

Det ballmessige overtaket ble imidlertid ikke omsatt i mål. Dermed klarte Liverpool sakte, men sikkert å tilrive seg initiativet i kampen etter hvert som United-spillerne ikke klarte opprettholde frekvensen i presspillet.

Det var også gjestene fra Merseyside som var nærmest scoring de første 45 minuttene. Det var knyttet spenning til hvordan samarbeidet mellom Sturridge og Suárez ville fungere. Før hvilen beviste de at det er bra. To ganger kombinerte de fint seg imellom, uten at de påfølgende avslutningene gikk mellom stengene.

Dermed gikk lagene i sine respektive garderober med det samme utgangspunktet før kampens siste halvdel. 

Pangstart Det gikk derimot ikke lenge før det fartsfylte oppgjørets første nettkjenning kom. Bare sekunder var gått av andre omgang da United fikk hjørnespark. Det tok Rooney seg av, og mannen med det beskyttende pannebåndet gjorde det på ypperlig vis. I feltet ventet lagkamerat Javier Hernandez på den innverskrudde corneren, og ekspederte den nådeløst i mål da muligheten bød seg. 

Scoringen ga Moyes' røde djevler en ny vitamininnsprøytning. Det sørget for en lang periode hvor Liverpool hadde nok med å forsvare seg - noe de til gjengjeld gjorde godt.

Etter drøye 65 minutter tok Shinji Kagawa sjansen fra om lag 20 meter. Japaneren traff godt da han banket til med ventreforten, men skuddet dabbet på tverrliggeren før den ble tatt imot av publikum på de første benkeradene bak Simon Mignolets mål.

Suárez-magi Like etter begynte Liverpool å ta over banespillet, akkurat som i første omgang. Drøye 22 minutter før full tid, så United-forsvarer Phil Jones seg nødt til å felle Suárez like utenfor 16-meteren. Den tilbakevendte angriperen tok frisparket selv, men aluminiumet sto i veien også for ham.

Mot slutten av kampen fortsatte Liverpool å jakte utligningen. Rodgers kastet flere og flere menn i angrep, men United holdt unna.

Dermed kunne Moyes puste lettet ut og samtidig konstatere at laget hans svarte kritikerne etter søndagens marerittkamp mot City.

I ligacupens fjerde runde venter Norwich til en ny kamp på Old Trafford. Oppgjøret skal spilles i løpet av uken som begynner mandag 28. oktober.