Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes kaller gårsdagens straffespark-fadese for «forferdelig»

Her har du noen eksempler på verre tilfeller, David.

FORFERDELIG: David Moyes og Manchester United maktet bare å score én gang på fem straffespark i går. Sunderland-manager Gus Poyets gutter scoret to ganger. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix
FORFERDELIG: David Moyes og Manchester United maktet bare å score én gang på fem straffespark i går. Sunderland-manager Gus Poyets gutter scoret to ganger. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter et utrolig drama ble det seint i går kveld klart at Sunderland tok seg til finalen i ligacupen på bekostning av Manchester United. Manchester United så i det lengste ut til å ta seg videre på bortemålsregelen, men i det 119. minuttet utliknet Sunderland.

Javier Hernández ga Manchester United fornøyet håp med en scoring like etterpå, men i straffesparkkonkurransen scoret kun én (!) av fem United-spillere. Sunderland var ikke stort bedre, men to scoringer holdt til avansement.

- Vi spilte ikke godt nok i kveld til å gå videre, men vi var på vei til å gjøre det. Vi forsvarte oss godt nok til å stå kampen ut. Det forandret seg, og jeg vil gi skryt til gutta for å sette inn scoringen som gjorde at vi kom tilbake i kampen. Vi spilte ikke godt nok og Sunderland fortjente plassen i finalen, sier Moyes til The Guardian.

Manageren kaller straffene til de røde for «forferdelig» ifølge avisa.

- Den største skuffelsen var hvordan vi spilte. Du forventet en høyere standard fordi det er mange landslagsspillere på matta. Vi ønsket å score mål nummer to, og hadde en del muligheter til å gjøre det, sier Moyes ifølge The Guardian.

Verre eksempler Etter Uniteds cupfadese var det flere som spurte seg om de hadde vært vitne til tidenes verste straffespark-konkurranse. The Guardian har gravd i arkivet og funnet fram noen eksempler som er verre.

I 1986 spilte Barcelona og Steaua Bucuresti finale i Europacupen. Begge lagene bommet på de to første straffesparkene. Steaua Bucuresti scoret på de neste to, og Barcelona maktet ikke å finne veien til nettmaskene en eneste gang. Her kan du se sammendrag av konkurransen.

Tilskuerne under en finsk cupfinale mellom Haka og HJK i 1985 fikk se spillerne bomme på de sju første straffesparkene, fem av de traff ikke mål. Seinere ble det 2-1 til Haka.

Under en semifinale i Copa Libertadores måtte det tolv straffespark til for å skille Olimpia og Nacional i 1990. Kun tre av dem ble bokført som scoring.

Kommer du på noen andre som er verre? Delta i diskusjonen i kommentarfeltet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!