Moyes kan bli Hangelands niende sjef på fire år

Crystal Palace på managerjakt.

TIL CRYSTAL PALACE?: David Moyes mislyktes med Manchester United, men kan få en ny sjanse i Premier League nå.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB Scanpix
TIL CRYSTAL PALACE?: David Moyes mislyktes med Manchester United, men kan få en ny sjanse i Premier League nå.Foto: AFP PHOTO/ANDREW YATES/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Tony Pulis trakk seg i går som Crystal Palace-manager, bare to dager før Premier League starter.

Bakgrunnen skal ha vært uenigheter rundt spillerkjøp. Pulis skal ifølge Telegraph ha likt dårlig hvordan styreformann Steve Parish og sportssjef Iain Moody styrte sjappa. «Årets manager» i Premier League forrige sesong skal også ha vært misfornøyd med hvor mye penger han fikk til å hente spillere. 

GLISER: Malky Mackay kan være på vei tilbake som Premier Leauge-manager, denne gangen for Crystal Palace. Foto: Rebecca Naden/Reuters/NTB Scanpix
GLISER: Malky Mackay kan være på vei tilbake som Premier Leauge-manager, denne gangen for Crystal Palace. Foto: Rebecca Naden/Reuters/NTB Scanpix Vis mer

Pulis har ifølge Telegraph gått glipp av Steven Caulker og Gylfi Sigurdsson, som sto øverst på ønskelista. At klubben ikke klarte å lande flere på ønskelista, gjorde manageren frustrert.

Moyes og Mackay Blant de som faktisk ble hentet til Selhurst Park før 56-åringen tok sin hatt og gikk, er landslagskaptein Brede Hangeland. Nordmannen hadde vært klubbløs etter den mye omtalte epost-sparkinga fra Fulham, men skrev under for fjorårets 11.-plass i Premier League for to uker siden.

Pulis' avgang betyr at Hangeland skal få sin niende sjef på fire år: Fem i Fulham, to for Norge og nå sin andre i Crystal Palace. 

Blant favorittene til den ledige jobben, ifølge lokalavisa Croydon Advertiser, er tidligere Everton- og Manchester United-manager David Moyes, eks-sjef i Cardiff, Malky Mackay og Neil Lennon, som ble erstattet av Ronny Deila i Celtic.  

Også Pulis-assisten Keith Millen er blant oddsfavorittene. Han leder laget når Crystal Palace serieåpner lørdag mot Arsenal. En annen som nevner er tidligere Tottenham-manager Tim Sherwood.  

Kjenner sportssjefen Men Malky Mackay er mannen som regnes som den aller største kandidaten. Han har ikke hatt managerjobb siden han fikk fyken av Vincent Tan i Cardiff, og ble erstattet av Ole Gunnar Solskjær.

Skotten var på besøk i Sky Sports-studio tidligere i uka. Da sa han følgende om mulighetene for å få en ny jobb i Premier League:

PALACE-SPILLER: Brede Hangeland. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix
PALACE-SPILLER: Brede Hangeland. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg får bare vente og se. Det er bare 20 klubber i Premier League, det handler om å vente på den rette muligheten. 

Nevnte Iain Moody er altså sportssjef i Crystal Palace, men før den tid var han speidersjef for Mackay i Cardiff. Moody og Mackay har også jobbet sammen i Watford tidligere, noe som ikke akkurat legger en demper på ryktene om at skotten blir å finne på Selhurt