Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Moyes kritiserer klubber som ikke gir managerne sine tid

- Selv har jeg vært heldig.

TAKKER FOR TIDEN: David Moyes har fått tid til å lever varene i sine tidligere klubber Preston og Everton. Manchester United er også kjent som en klubb som foretrekker kontinuitet på trenersiden. Foto: EPA/DAVID JONES
TAKKER FOR TIDEN: David Moyes har fått tid til å lever varene i sine tidligere klubber Preston og Everton. Manchester United er også kjent som en klubb som foretrekker kontinuitet på trenersiden. Foto: EPA/DAVID JONES Vis mer

Følg Ligacupen i vårt Fotballstudio fra 20.45.

Manchester United-manager David Moyes innser at han har vært heldig som har fått jobbe for klubber som ikke sparker fotballtrenere over en lav sko.

Allerede har Premier League-managerne Steve Clarke (West Bromwich) og André Villas-Boas (Tottenham) mistet jobben denne sesongen. Det er også spekulasjoner rundt Malky Mackay, som skal ha kommet på kant med Cardiff-eier Vincent Tan.

Men tross Uniteds trøblete sesongstart, finnes det ikke internt press på Moyes. Skotten har fått beskjed om at han skal få tiden han trenger for å skaffe suksess - akkurat som han fikk i Preston og Everton.

- Det får meg til å innse hvor heldig jeg har vært i klubbene jeg har jobbet i, sier Moyes ifølge Sky Sports.

- Jeg jobbet for flotte folk i Preston, flotte folk i Everton, og min korte erfaring i Manchester United forteller at jeg jobber for virkelig bra folk her også, legger han til.

Moyes mener de beste klubbene er de som har hatt stabilitet på trenersiden over flere år.

- Det er kanskje ikke alle som har vært like heldige som meg. Jeg tror klubbene som har gitt managerne tid, har dratt nytte av det. Men du ser mindre og mindre av det i fotballen. Kanskje er det slik at dersom vi ser mer av det, kan det hjelpe klubbene til å få kontroll og stabilitet.

Onsdag venter bortekamp mot Stoke i ligacupen for Moyes og United. Der står en plass i semifinalen på spill.

(NTB)